Melodika diverse no nonsense kabels.

Even voorstellen.

Melodika kabels kenmerken zich door een no-nonsense aanpak: gewoon een goede aansluitkabel in een eenvoudige verpakking. Zowel de productie van de kabels, alsook de vervaardiging van de kant-en-klare aansluitkabels, gebeurt in Polen. Een echt Europees product met vijf jaren volledige garantie voor een hele betaalbare prijs. Melodika kabels passen in iedere audio-installatie.

Wat is een goede audiokabel? Hierover is veel te lezen, helaas ook heel veel onzin met de meest fantastische omschrijvingen, eigenschappen en exotische materialen.

De diverse apparaten in de audioketen, zoals CD-speler, mediaspeler, versterker en luidsprekers, moeten met elkaar verbonden worden. Daarvoor gebruiken we een kabel die het signaal van het ene apparaat naar het andere overdraagt. Die kabel moet niets toevoegen aan, of afnemen van, het (muziek)signaal. We zeggen dan dat de kabel ‘transparant’ moet zijn, immers voor veranderingen van het signaal hebben we apparatuur, zoals toonregeling of een equalizer. Op het moment dat een kabel iets verandert aan het signaal is het eigenlijk een ongewenste verandering, want je kunt die verandering niet sturen. Soms pakt zo’n verandering goed uit, dat wil zeggen, de verandering is in overeenstemming met de subjectieve wens van de luisteraar. Dit maakt dat men vaak experimenteert met diverse merken kabels om tot een gewenst geluidsresultaat te komen.

Ons uitgangspunt is dat een kabel het signaal niet moet beïnvloeden om een zo eerlijk mogelijk en stuurbaar (muziek)signaal te houden door de hele audioketen. Dàt vinden wij een ‘goede’ kabel. Daarnaast moet een kabel stevig zijn, duurzaam en goed bevestigd aan de pluggen. En zo mogelijk geen stoorsignalen van buiten toelaten.

Alleen in de audio kom je kabels tegen van zilver, goud, gecryogeneerd, exotische materialen, ingestraald enz. Kabels die in het leger worden gebruikt of in medische toepassingen zijn volgens ons ook goed genoeg voor audio thuis. Dat zijn de kabels van Melodika, zuiver koper, afgeschermd, sterke buitenmantel en zorgvuldig met zilversoldeer aan de pluggen bevestigd.

5 jaar garantie- wel zo eerlijk.

En tot slot zijn de kabels sober verpakt. Geen kistjes met velours voering en vergulde sluitingen. Dat helpt al helemaal niet voor een beter geluidssignaal. Omdat de productie van de kabels en de vervaardiging tot kant-en-klare aansluitkabels in Polen gebeurt, is er weinig transport en zijn de kosten laag. Dat alles maakt dat de kabels tegen een vriendelijke prijs geleverd kunnen worden. Op Melodika kabels krijgt u vijf jaar garantie: dat geeft aan dat we vertrouwen hebben in de degelijkheid van de kabels. En als er toch iets mis mocht zijn, dan krijgt u gewoon een nieuwe.

Dáárom kiest u voor Melodika kabels.

De prijzen staan onder de foto’s. Als u vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

27-07-2018