Mission LX-2 MKII speakerset

399,- per set

Mission LX-1 MKII speakerset is verkrijgbaar voor 299 euro per set

20-09-2021

Algemene beschrijving 2-weg boekenplank luidspreker
Behuizing type basreflex
Transducer complement 2-weg
Basdriver 5″(130mm) composietvezel
Hogetonen driver 25mm microvezel koepel
AV-schild Nee
Gevoeligheid (2,83V @ 1m) 87dB
Aanbevolen versterkervermogen 20-100W
Peak SPL 103dB
Nominale impedantie 8Ω Compatibel
Minimale impedantie 3.8Ω
Frequentiebereik (+/-3dB) 55Hz ~ 20kHz
Basuitbreiding (-6dB) 50Hz
Kantelfrequentie 3.2kHz
Inhoud kast (in liter) 8.5L
Hoogte (op sokkel) 305mm
Breedte 200mm
Diepte (met aansluitingen) (250+8)mm
Afmetingen doos 535 x 350 x 400mm
Netto gewicht 6.34kg/stuks
Brutogewicht 14.4kg/ctn
Afwerking Walnoot Parel / Lux Wit / Lux Zwart

Finesse

LX Series luidsprekers zijn slim, praktisch en betaalbaar, met een scherpe, klassieke maar moderne look in overeenstemming met Mission’s gebruikelijke design focus. Bovenal brengen ze muziek over met innemende energie en detail, en brengen ze uitvoeringen tot leven met alle levendigheid en finesse die men van Mission luidsprekers verwacht. Zoals ook benoemd wordt in deze review op AVforums is de MKII versie nog wat mooier dan de voorganger.

Behuizing

Hoewel krachtige mid/bas en treble units de basis vormen van een geweldig klinkende luidspreker, kan de kast, als hij niet goed verstevigd is, een weerbarstige bron van ongewenst geluid zijn. Om dit te voorkomen, hebben de ontwerpers van Mission uitgebreid onderzoek en ontwikkeling verricht om de interne robuustheid van de kast te garanderen en ongewenste kastresonanties en -trillingen te elimineren. Door een combinatie van CAD-analyse, veel experimenteren en uitgebreide luistertests is de behuizing van elke luidspreker op belangrijke punten verstevigd, waardoor het volledige frequentiebereik helder en gedetailleerd is.

Mission geeft aan dat elke luidspreker in de LX MkII-serie zorgvuldig is ontworpen om “maximale sonische expressie te leveren met een minimum aan compromissen, ondanks de ‘budget’-prijskaartjes”. Lees op Hifi.nl welke verbeteringen in de lijn zijn doorgevoerd.

Mission LX2 MKII series overview (Nederlandse Mission website)