Mission LX-2 MKII speakerset

399,- per set

Mission LX-1 MKII speakerset is verkrijgbaar voor 299 euro per set

20-09-2021

Algemene beschrijving2-weg boekenplank luidspreker
Behuizing typebasreflex
Transducer complement2-weg
Basdriver5″(130mm) composietvezel
Hogetonen driver25mm microvezel koepel
AV-schildNee
Gevoeligheid (2,83V @ 1m)87dB
Aanbevolen versterkervermogen20-100W
Peak SPL103dB
Nominale impedantie8Ω Compatibel
Minimale impedantie3.8Ω
Frequentiebereik(+/-3dB) 55Hz ~ 20kHz
Basuitbreiding(-6dB) 50Hz
Kantelfrequentie3.2kHz
Inhoud kast (in liter)8.5L
Hoogte (op sokkel)305mm
Breedte200mm
Diepte (met aansluitingen)(250+8)mm
Afmetingen doos535 x 350 x 400mm
Netto gewicht6.34kg/stuks
Brutogewicht14.4kg/ctn
AfwerkingWalnoot Parel / Lux Wit / Lux Zwart

Finesse

LX Series luidsprekers zijn slim, praktisch en betaalbaar, met een scherpe, klassieke maar moderne look in overeenstemming met Mission’s gebruikelijke design focus. Bovenal brengen ze muziek over met innemende energie en detail, en brengen ze uitvoeringen tot leven met alle levendigheid en finesse die men van Mission luidsprekers verwacht. Zoals ook benoemd wordt in deze review op AVforums is de MKII versie nog wat mooier dan de voorganger.

Behuizing

Hoewel krachtige mid/bas en treble units de basis vormen van een geweldig klinkende luidspreker, kan de kast, als hij niet goed verstevigd is, een weerbarstige bron van ongewenst geluid zijn. Om dit te voorkomen, hebben de ontwerpers van Mission uitgebreid onderzoek en ontwikkeling verricht om de interne robuustheid van de kast te garanderen en ongewenste kastresonanties en -trillingen te elimineren. Door een combinatie van CAD-analyse, veel experimenteren en uitgebreide luistertests is de behuizing van elke luidspreker op belangrijke punten verstevigd, waardoor het volledige frequentiebereik helder en gedetailleerd is.

Mission geeft aan dat elke luidspreker in de LX MkII-serie zorgvuldig is ontworpen om “maximale sonische expressie te leveren met een minimum aan compromissen, ondanks de ‘budget’-prijskaartjes”. Lees op Hifi.nl welke verbeteringen in de lijn zijn doorgevoerd.

Mission LX2 MKII series overview (Nederlandse Mission website)