Audio-Creative op bezoek in Dordt

Dick: “De uitnodiging lag er al een langere tijd maar eind 2021 heb ik toch een bezoek mogen brengen aan Vintage Audio Repair in Dordrecht. Een paar weken voordat Nederland weer op slot ging. 

Vintage Audio Repair is te vinden in een fraai oud pand in het centrum van deze prachtige stad. Achter de deur blijkt het een ware snoepwinkel voor de liefhebber van vintage audioapparatuur. Dordrecht ook nog de stad waar de roots van mijn voorvaderen ligt. Altijd leuk om daar weer eens op bezoek te zijn.

Vintage Audio Repair

De technische man achter Vintage Audio Repair is Abbe de Groot. Het bedrijf runt Abbe sinds 2016 samen met Esther Engelen. Abbe ken ik virtueel al 20, 25 jaar. Uit de tijd dat ik met mijn Triode Dick site pionierde. Een mooie tijd waar het internet nog overzichtelijk was en alles nog nieuw was.

Vintage Audio Repair 3 VintageAudioRepair Esther site

De WOW-factor

Als ik de mooie ruime werkruimte binnenkom valt mijn mond open van verbazing. Ben ik hier in een Quad museum? Een complete wandkast is gevuld met een veelheid aan Quad 22, 33, II en 303 etc… voor- en eindversterkers. Deze worden door Abbe stuk voor stuk minutieus gerestaureerd en met hagelnieuwe PCB’s uitgerust (redactie: in samenwerking met ZED Audiolab). Weliswaar nieuwe PCB’s maar helemaal in de vorm en stijl van de inmiddels een halve eeuw oude maar nog steeds geliefde Quad versterkers”…

Abbe aan het woord: “Hallo Dick, hartelijk dank voor je bezoek aan onze winkel en werkplaats. Het was een groot genoegen om je eindelijk eens in levenden lijve te ontmoeten. Ons eerste contact moet ergens eind jaren 90 plaatsgevonden hebben, in de tijd dat ik als jonge elektronicus met mijn 486sx computer en inbelverbinding haast dagelijks naar www.triodedick.com surfen om daar je meest recente artikelen en bouwbeschrijvingen te lezen.

Mijn eerste zelfbouw buizenversterkers waren dan ook gebaseerd op jouw ontwerpen en daarmee heb je een grote rol gespeeld in mijn interesse in elektronica en audiotechniek. Je vakkundige, vriendelijke en geduldige mailtjes kan ik helaas niet meer terugvinden maar de toon is me altijd bijgebleven.

Studie en hobby

Deze passie is verder gevormd in de rol van hoofd techniek bij de lokale omroep Schagen FM. In mijn afstudeerjaar op de HTS mocht ik mijn afstudeerscriptie wijden aan Class-D audio versterkers bij Philips Semiconductors in Nijmegen”…

Lees het leuke verhaal van Dick en Abbe hier verder (inclusief foto’s)

Tevens staan er nog veel meer interessante artikelen op deze site.