Back to normal

De Dordtse binnenstad bruist weer van de levendigheid, in de winkels en op de gezellige markten. Steun de ondernemer en bekijk deze gave website: Citymap Dordrecht.

Naamloos 2

Vintage Audio Repair mocht over het algemeen open blijven, maar dit anders dan normaal. Bij de deur brengen en afgeven is niet bepaald onze stijl, maar het was even niet anders. Nu is het weer tijd voor gezelligheid en luistersessies in de showroom beneden en in de luisterkamer op de derde verdieping!

Ready to go

Ondanks dat we het ook tijdens corona erg druk hadden met de reparaties van klanten hebben we ook veel ingekochte apparatuur  klaar kunnen maken voor jullie. Daarnaast is mijn lieve zus tegenwoordig verantwoordelijk voor het bijhouden van de website. Hierdoor heb ik meer tijd voor onder andere klantencontact en de fotografie, zodat nieuwe producten dezelfde week nog op de website verschijnen!

Betaalbare én goede setup

Zoals beloofd hebben we op het moment veel betaalbare goede versterkers en receivers ready to go. De meeste apparaten die we inkopen zijn toch al snel 25, 30, 40 of zelfs 50 jaar oud! Ze gaan altijd eerst naar de werkplaats voor onderzoek, daarna worden ze ingepland. Alle apparatuur krijgt minimaal een grondige servicebeurt waarbij we professioneel reinigen en slechte solderingen herstellen. Indien nodig (in de meeste gevallen) is een revisie aan te raden, hierin zitten de werkzaamheden van een servicebeurt plus het vervangen van verouderde onderdelen zoals elco’s, transistoren en weerstandjes. Uiteraard lossen we in beide gevallen eventuele problemen in de apparatuur op, zodat we met een gerust hart garantie kunnen aanbieden.

DSC 3554 1

NEW ARRIVALS (vintage) tot 400 euro

Marantz PM-8000 versterker

 • De Marantz PM8000 is de opvolger van de legendarische PM80(mkII) versterker en beschikt, net als zijn voorganger over een omschakelbare class-A / class-AB eindtrap. Daarmee is het mogelijk om te kiezen tussen de allerbeste performance (class-A) of badass output power (class-AB).

Luxman L-200 versterker set met cassettedeck en tuner

 • Beroemd zijn de L30, SQ507X en L309 maar ook de latere modellen klinken heerlijk. De L-200 is minder beroemd dan bovengenoemde modellen maar klinkt minstens net zo goed.

Luxman A-311 versterker (met gratis tuner)

 • Deze mooie set is volledig gereviseerd en klinkt heerlijk vol. Je kunt je CD speler, platenspeler, streamer etcetera er op aansluiten. Daarnaast heeft de amp tone control, pre-out en main-in.

Arcam Alpha One versterker

 • Arcam uit de tijd dat het merk nog bouwde in Engeland en dat hoor je. De typische ‘british hifi’ signature die we kennen van de Cyrus One, Quad 303 en Musical Fidelity A1 voert ook hier de boventoon

Harman / Kardon PM655

 • Met name hun versterkers kunnen veel muziekliefhebbers bekoren. De PM655 is een van die legendarische modellen waar veel muziekliefhebbers maar geen afstand van kunnen doen omdat alles wat ze er na horen tegenvalt

Sony TA-VA8ES

 • Toen deze champagne kleurige surround versterker Sony asiel aan kwam vragen konden we hem de deur niet wijzen. De afwerking en bouwkwaliteit is precies wat je van een Sony uit de Elevated Standard (ES) serie kunt verwachten: Ongeëvenaard goed

Sansui AU-4900

 • Sansui versterkers maken alles wat er op afgespeeld wordt net iets ‘lekkerder’. Deze “larger than life” sound verveelt nooit en maakt dat andere apparatuur saai en lusteloos klinkt tijdens een 1:1 vergelijking.

Luxman R-1030

 • Deze schitterende Luxman R-1030 receiver combineert de geweldige klank die we van de L-30 kennen met een uitstekende tuner. Wie opzoek is naar een mooie vintage hifi setup hoeft niet verder te zoeken.

Harman/Kardon AVI 150

 • De Harman / Kardon AVI150 is een eenvoudige, betaalbare surround receiver met phono ingang. Ideaal voor een betaalbare hifi setup waar niet al te hoge eisen aan gesteld worden. Deze receiver heeft een service beurt gehad en is weer klaar om vele jaren muziek te maken

Pioneer SA-6200

 • Wie opzoek is naar een vintage versterker die naadloos in een vintage interieur past zit goed met deze Pioneer SA-6200. De houten zijpanelen en het aluminum front geven deze versterker een tijdloze uitstraling.

Luxman L-3

 • Hoog op de lijst van ‘most wanted amps’ staan de versterkers die door Luxman geproduceerd zijn. Dit merk wist in de jaren zeventig de Europese markt te veroveren met producten die inmiddels ware collectables zijn

DSC 3840 1

NEW ARRIVALS (vintage) tot 1000 euro

Heb je iets meer ruimte in je audio-budget? Super, ga dan voor

Sony 1120 versterker

 • Sony’s debuut op het gebied van hifi versterkers is deze legendarische 1120. En wat voor debuut was het. Deze juweeltjes zijn 52 jaar later ware verzamelaarsitems geworden

Denon PMA-970 

 • De Denon PMA-970 is de mooiste geïntegreerde versterker die Denon gemaakt heeft. De eindtrap is afgeleid van de al even legendarische POA-3000. Toegevoegd is een fantastische voorversterker met zeer hoogwaardige MC ingang, bedoeld voor de high end MC element uit eigen stal.

Denon PMA980R+DCD2560+TU560

 • Wat een schitterende stereotoren. Deze bestaat uit de PMA-980R versterker, DCD-2560 CD speler en de TU-560 tuner. De PMA-980R versterker is in staat om voldoende vermogen te leveren aan alle denkbare speakers en heeft met een THD van 0.007% onhoorbaar lage vervormingsgetallen.

Quad 33-303

 • Deze uitstekende voor- en eindversterker combinatie is door ons volledig gerestaureerd en aangepast aan de huidige tijd. Zo wordt op de RADIO2 input een ingangsverzwakker gemonteerd zodat deze ingang gebruikt kan worden om een CD speler of een streamer / macbook aan te sluiten

Quad 44 en 405-2 

 • Met de 44 bracht Quad een verbeterde versie van de 33 die volledig modulair van opbouw was en bovendien over tiptoetsen beschikte. Het gepiel met die eigenwijze knopjes van de 33 behoorde daarmee tot het verleden.

Denon PMA 980R DRS 810 DCD 2560 TU560 Versterker Cassettedeck CDspeler Tuner VintageAudioRepair 7

Vintage platenspelers

Ooit je platenspeler verkocht of begin je net? Alle vintage platenspelers die we verkopen hebben een APK beurt gehad en worden met garantie verkocht. Zo koop je nooit een kat in de zak. Kijk of er iets tussen zit naar je smaak:

Kenwood KD-2055 platenspeler

 • De plint is gemaakt van composiet materiaal. Door deze high densiteit basis maken trillingen geen kans om de gevoelige naald te bereiken en klinkt deze platenspeler net zo goed als dat ‘ie er uit ziet.

Philips 22GA230

 • Vergeet de 977 en de 212. Deze ‘230’ is de betere van het rijtje. Ideaal voor startende vinyl verzamelaars. De houten plint en de aluminum bovenkant zien er niet alleen ontzettend retro uit maar laten ook zien hoe duurzaam deze spinner is.

Thorens TD-150 (eerste type)

 • Samen met de Linn LP12 en de Ariston de eerste sub suspension draaitafels, ofwel draaitafels met een sub chassis waar de arm en het lager op gemonteerd zijn. Verkrijgbaar met speciale pootjes, maar ook in zware nieuwe plint. 

AT LP140XP Product Image 9

Nieuwe platenspelers

Nieuwe producten hebben het voordeel dat ze geen gebruikerssporen hebben en minimaal twee jaar garantie. Ook deze hebben wij in huis en zullen we vooraf monteren en afstellen.

Audio-Technica LP140XP (nog 1 model, daarna lang niet leverbaar)

 • Deze direct aangedreven motor heeft een hoog koppel en een resonantie- en trilling dempend draaiplateau van genoten aluminium waardoor een stabiele axiale rotatie op zowel 33-1/3 en 45 als 78 toeren per minuut gewaarborgd is.

New Horizon uit Italie, diverse modellen leverbaar

 • Het is gelukt om de krenten uit de Italiaanse pap te halen toen het merk New Horizon zich committeerde. In Italië zijn ze wereldberoemd en het succes in Nederland is nog maar op een steenworp afstand

Pro-Ject Debut Recordmaster II DC voor 449 euro (binnenkort online)

 • Kan aangesloten worden op alle soorten versterkers,  dankzij de ingebouwde ingebouwde phono voorversterker.

Pro-Ject Primary E voor 259 euro (binnenkort online)

 • Simpele platenspeler voor de beginnende vinyl-hobbyist. Wij monteren hem en stellen de arm af zodat je hem thuis alleen nog hoeft aan te sluiten op versterker en speakers. Er is wel een versterker nodig met phono trap of een losse phono voorversterker (bij ons vanaf 40 euro).