revox a77

Band loopt!

Veel bezoekers van onze winkel kijken vol bewondering naar de prachtige tapedecks in onze showroom. Sommigen hebben er vroeger een gehad, anderen kennen ze uit oude James Bond films. Ook in de film Bohemian Rhapsody is de legendarische 3M M79-2 live in actie te zien. De M79-2 speelt een cruciale rol in de creatie van het gelijknamige album van de Engelse band Queen. De smooth tape transport maakte het mogelijk ontelbaar veel ‘overdubs’ te kunnen maken zonder dat de tape noemenswaardig sleet. Tapedecks hebben het mogelijk gemaakt dat we muziek uit de jaren 40, 50, 60, 70 en 80 nog steeds kunnen beluisteren. Lange tijd is magneetband het enige medium geweest waarop in hoge kwaliteit muziek kon worden geregistreerd.

Inmiddels zijn er veel digitale alternatieven gekomen en gegaan. Allen hebben doorgaans veel betere specificaties, zijn veel handzamer en bovendien betaalbaarder dan bandrecorders. Toch is Anno 2020 het opnemen van muziek op cassette of tape nog steeds immens populair, en niet zonder reden.

Wie van analoog geluid houdt moet zeker eens overwegen om een cassette- of tapedeck aan te schaffen. Laat je favoriete muziek vanaf je Spotify playlist tot leven komen door deze op tape op te nemen. Onze volledig gerestaureerde tapedecks klinken precies zoals het origineel, minus het digitale randje en met toevoeging van een heerlijk analoog sausje waardoor zelfs MP3’s de muzikaliteit van een goed geperste LP sterk overtreffen.

Er komt echter veel kijken bij het gebruiken van tapedecks. Veel van deze kennis dreigt verloren te gaan. Daarom voelden we ons geroepen om in onze blogs in te gaan op veel voorkomende vragen over het medium tape.