JVCKenwood Special

Wie aan Japanse hifi merken denkt komt misschien niet direct op Kenwood uit. Toch heeft dit toonaangevende merk een reeks legendarische apparaten geproduceerd in de golden era van de hifi. In de jaren negentig behoorde de L-1000 serie tot het beste wat verkrijgbaar was maar ook in de jaren zestig, onder de oude merknaam Trio, zijn juweeltjes uitgegeven. Denk aan de W-41 buizenversterker of de TK-40LT solid state receiver.

Die laatste is sterk geïnspireerd op de The Fisher 550T receiver. Waar Japanse fabrikanten begin jaren zestig nog ‘hoogwaardige kopieën’ maakte van gerenommeerde, westerse fabrikanten, waren ze eind jaren zestig, begin jaren zeventig marktleider geworden. Dat is te danken aan het feit dat niet alleen de productie kwaliteit ongekend goed is, maar dat er ook veel tijd en aandacht aan innovatie besteed werd. Zo is bijvoorbeeld de KT-7000 tuner uit 1970 een voorbeeld voor de industrie en vandaag de dag nog steeds een van de mooiste FM ontvangers die gemaakt is.

Kenwood apparatuur was beschikbaar voor elk budget. Ook erg geliefd zijn hun ‘budget’ apparaten. De KA-2002 is bijvoorbeeld zo’n cult product wat klein van stuk is, een bescheiden uitgangsvermogen en gemiddelde specs heeft maar vandaag de dag gezocht en geliefd is onder muziekliefhebbers om de heerlijke mellow klank.

kenwood2kleiner kenwood1kleiner

We waren daarom blij verrast en vereerd toen JVCKenwood ons benaderde om een grote collectie vintage gear over te nemen vanwege een aankomende verhuizing. In de komende maanden gaan we de binnengekomen apparatuur onderzoeken, restaureren en op onze website te koop aanbieden. Het betreft apparatuur met een uniek verhaal. Sommige apparaten zijn museumstukken die bij de importeur op display hebben gestaan, andere zijn schenkingen of reparaties die nooit uitgevoerd zijn en door ons zullen worden verricht.

Prijsvraag

Naast de vintage gear en de schitterende Soleade LS-CX7 weergevers hebben we ook een grote collectie Kenwood afstandsbedieningen overgenomen.

Vermoedelijk ligt nu bij ons de grootste collectie Kenwood afstandsbedieningen ter wereld, een royale tas vol. Wie het het juiste aantal raadt per mail of social media krijgt deze nieuwe Kenwood reistas thuisgestuurd. De winnaar wordt 17 september 2022 bekend gemaakt. 

IMG 9276 IMG 9273 IMG 9274

Soleade LS-CX-7 speakers

Bij de importeur was ook een perfect ingerichte luisterruimte aanwezig waarin Kenwood Europa hun nieuwe modellen evolueerde en tunde. Naast Europese referentie speakers van Bowers and Wilkens stonden er ook een setje ‘eigen’ Japanse speakers als referentie weergevers opgesteld, in de vorm van de Soleade LS-CX7 speakers. Unieke speakers die alleen in Japan geleverd zijn en die weergaloos goed klinken. Zo goed dat we ze hebben geadopteerd als onze eigen referentie speakers waarop we onder andere het potentieel van onze True-Blue Box COBALT DA versterker aan klanten willen laten horen.

Kenwood speaker kleiner site

Schermafbeelding 2022 09 09 om 14.56.24 1