Velvet Music Dordrecht

Oorspronkelijk in 1973 opgericht onder de naam Simpele Fons stond de winkel bekend als een speciaalzaak voor pop- en rockmuziek. In 1996 werd Simpele Fons overgenomen door de broers Ed (1972) en Peter Paul (1970) van der Hout en behield de speciale status. Door een scherpe inkoopneus boden ze een afwijkend assortiment ten opzichte van de V&D’s en Free Records Shops van die tijd.

Vriesestraat
Vanwege de krappe bemeting en een niet meewerkende huisbaas van het vervallen pand op de Kleine Spuistraat verhuisden de heren 2001 naar de Vriesestraat. Met deze verhuizing sloten ze ook aan bij Velvet Music, een inkoopgroep voor onafhankelijke platen- en cd-winkels, een werd Simpele Fons Velvet Music Dordrecht. Naast het sterke aanbod betere popmuziek breidde in die tijd de collectie ook uit met jazz, hiphop, blues en soul/funk, zowel op cd als vinyl.

Het Magazijn
Zeventien jaar later werd de volgende stap genomen en werd Velvet Dordrecht onderdeel van Het Magazijn; een initiatief van Peter Paul. In een vernieuwend concept waarin een restaurant, kunstuitleen, galerie en verschillende speciaalzaken onder één dak te vinden zijn, is Velvet Dordrecht nu een bruisende ontmoetingsplaats om te genieten van een fijne omgeving en goede muziek.

Het vertrouwde aanbod van Velvet Dordrecht is in Het Magazijn nog verder uitgebreid, met name met een nog grotere en immer groeiende collectie vinyl. Bezoek Velvet Dordrecht om je favoriete muziekdrager te vinden of om je te laten verrassen door de grote muzikale kennis van de beide broers. Mocht onverhoopt het album wat je zocht er niet zijn, dan kunnen ze vrijwel altijd helpen om deze alsnog voor je te verzorgen.

De genres die we verkopen zijn voornamelijk pop, rock, metal, hiphop, jazz, blues, singer-songwriter, blues, dance en electronica, zowel op cd en lp, alles nieuw. We doen zelden of niks aan tweedehands, mede door het aanbod van onder andere De Boekenla, Pandora en Get Back in Dordrecht. We willen ons echt onderscheiden.


Contact

078 614 1481, dordrecht@velvetmusic.nl

InstagramFacebookTwitter 

Maandag 10.00 – 17.30

Dinsdag 10.00 – 17.30

Woensdag 10.00 – 17.30

Donderdag 10.00 – 19.00

Vrijdag 10.00 – 17.30

Zaterdag 10.00 – 17.30

Zondag 12.00 – 17.00


de boekenla

de Boekenla

In 1993 ben ik de Boekenla begonnen en zoals de naam al aangeeft was de eerste opzet alleen boeken. Maar omdat ik vroeger een grote collectie strips en lp`s had en daardoor een brede basiskennis had werd het winkelaanbod groter.

In 2000 ben ik verhuisd naar de Boomstraat en omdat ik hier meer ruimte heb is de lp-collectie flink uitgebreid daarnaast zijn er ook singles en muziek-dvd`s bijgekomen.

De winkel is elke dag open van 11.00-17.00. Zondag van 12.00-17.00.

Het genre omvat voornamelijk pop en jazz en ik heb ook een zoeklijst voor klanten, maar geen verkoop via internet.

Ron Klaassen


JouWinkel

Wij zijn JouWinkel, inmiddels alom bekend in Dordrecht.

Het is een grote winkel met letterlijk voor iedereen wat wils voor groot en klein.

De grote diversiteit aan producten maakt JouWinkel uniek in de Drechtsteden. Er is letterlijk alles te koop.

Wij verhuren stellingen aan particulieren en kleine bedrijfjes, hierin kunnen ze middels een geavanceerd verkoopsysteem hun eigen spulletjes verkopen.

Inmiddels hebben we een aantal aanbieders van vinyl in Lp en Sl vorm. Deze aanbieders bieden een selectieve hoeveelheid lp’s aan in diverse genres.

De meeste lp’s en singles zijn tweedehands en van een zeer goede kwaliteit. Ook bij de kassa kijken we deze na.

Op onze website www.jouwinkel.nu staat een leuk filmpje hoe e.e.a. werkt.


Wij zijn Ana Sierra en Johan van Hilten

Voorstraat 238, 3311ET Dordrecht.

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 -17.30 uur

Zaterdag van 10.00 -17.00 uur

Maandag en zondag gesloten.


Buku & Kopi 

Een huiskamer uit het verleden. 

Buku & Kopi is een tweedehands winkel in de Vleeshouwersstraat 38. De winkel is open van donderdag t/m zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Ook op de eerste zondag van de maand is de winkel open van 12.00 uur tot 17.00 uur 

Buku & Kopi is een Indonesische naam en betekent Boek en Koffie. Boeken verkopen we minder dan voorheen. We verkopen vintage (woon- en gebruiksartikelen) en tweedehands vinyl (elpees en singles) en cd’s en cassettebandjes. De vintage is gericht op de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 uit de vorige eeuw. 

Velen komen in de winkel voor elpees. Bijna alle genres zijn vertegenwoordigd. Elpees met klassieke muziek zal je er niet vinden. Wel veel pop-, rhythm and blues- en jazzelpees. De elpees zijn nagekeken en worden voorzien van een waardering. Ook worden ze schoongemaakt en handmatig gewassen met Knosti als dit nodig is. 

Klanten die bij ons komen kunnen er koffie thee of chocolademelk drinken en tegelijk een plaatje opzetten van hun lievelingsmuziek wat in de winkel aanwezig is. Ze kunnen er snuffelen tussen de vintage of zoeken naar een elpee die ze graag willen kopen. Het is allemaal vrijblijvend natuurlijk want het gaat er ook om de sfeer uit de jaren ’60, ’70 te proeven. De winkel wordt ook vaak vergeleken met een museum, maar dat is het niet. Er is een kleine collectie boeken van Indische of Indonesische auteurs en elpees en cd’s van Indische of Indonesische artiesten. 

Op mijn website kan je een klein gedeelte zien wat er in de winkel staat. Ik probeer elke dag weer iets nieuws op de website te plaatsen. Ook kan je me vinden op facebook.

Ik hoop dat jullie nieuwsgierig zijn geworden en een keer langskomen. Altijd welkom. 

Henry Monteiro

0611516662


De Vinylloods

Wij zijn Hugo Brand en Erline Elstak. Een jaar of 15 geleden begonnen we, als hobby, met het verkopen van platen op beurzen in heel Nederland. De beurzen bevielen zo goed dat we steeds meer tijd aan onze hobby besteedden. In 2012 hebben we onze banen opgezegd en De Vinylloods in Dordrecht geopend.

ONTMOETINGSPLEK VOOR VINYLVERZAMELAARS

Met De Vinylloods wilden we een plek creëren waar mensen lekker naar platen kunnen zoeken en verzamelaars elkaar kunnen ontmoeten. We hebben geen winkel die iedere dag open is, maar organiseren regelmatig verkoopdagen in de loods. Dan maken we het gezellig met hapjes, drankjes en DJ’s die muziek draaien. Een feestje voor muziekliefhebbers! Zo’n dag is druk maar we hebben een fijn team dat ons op deze dagen (en bij grote platenbeurzen) helpt. En na afloop zijn we altijd weer trots dat wat we voor ogen hadden helemaal gelukt is!

ZUURVERDIEND ZAKGELD

Met muziek bezig zijn en nieuwe muziek ontdekken is altijd leuk. We komen veel verschillende mensen tegen en horen allerlei verhalen over hoe ze zijn begonnen met verzamelen, welke concerten ze hebben bijgewoond, welke artiesten ze hebben ontmoet. Vaak is hun eerste zuurverdiende zakgeld opgegaan aan de eerste single of plaat die ze kochten. En ze weten natuurlijk nog precies welke dat is. We beseffen ons heel goed dat een collectie met liefde is opgebouwd. Daarom zullen we er altijd met respect mee omgaan.

ALS WE NIET MET ONS WERK BEZIG ZIJN…

Dan luisteren we graag naar muziek. Dat kan thuis en dan draaien we een lp. Ook bezoeken we regelmatig een concert of festival om onze favoriete artiesten te zien, of om juist nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast gaan we graag naar de bios of kijken we een film op tv.

ONZE EIGEN FAVORIETEN

We hebben best veel favoriete platen en onze smaak is dan ook uiteenlopend.

Ik (Erline) luister graag naar soul en funk, bijvoorbeeld Lianne La Havas, Marvin Gaye of Michael Jackson maar ook naar P!nk, The War On Drugs en Arctic Monkeys.

Hugo luistert graag naar jazz, reggae, funk en soul. Maar ook Nederlandstalige muziek zoals Herman van Veen en Maarten van Roosendaal kan hij goed waarderen.

Praten over muziek kan, wat ons betreft, oneindig. Kom dus gezellig een keer langs in de Vinylloods!

Tot ziens,

Hugo en Erline


Contact

De Vinylloods
Einsteinstraat 67
3316 GG Dordrecht
06-14145695

de.vinylloods@live.nl

WebsiteInstagramFacebook


Ken je nog een leuke LP zaak in de Drechtsteden? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem (met toestemming) er tussen.