Mcintosh and the summer of love

In 1969, tijdens The Summer of Love werd in Woodstock het meest legendarische muziekfestival ooit gehouden. Op het terrein van melkveehouder Max Yasgur waren bijna een half miljoen mensen aanwezig tijdens 3 Days of Peace & Music. Het was meer dan een muziekfestival, het was een manifest, een tegenbeweging kwam hier samen van mensen die tegen oorlog (Vietnam Oorlog) waren en voor vrede en vrijheid kozen. Veel grote artiesten zoals Santana, Jimi Hendrix, Joe Cocker & The Grease Band, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Melanie en vele andere waren hier aanwezig.

Een evenement op deze schaal was nooit eerder gehouden en Public Address soundsystems van deze omvang waren nog niet beschikbaar. Het was dankzij audio verhuurbedrijf Hanley Sound en zijn grote collectie Mcintosh amplifiers en Altec speakers dat het mogelijk was om dit evenement mogelijk te maken.

Gebruik werd gemaakt van de legendarische MC3500, een mono 350 Watt buizen versterker en de MC275 stereo 2x 75 Watt buizenversterker, maar ook de toen net uitgebrachte MC2105 solid state versterker werd veelvuldig ingezet. Deze versterker beschikt over een glazen front en is daarmee helemaal niet geschikt om op een festival dienst te doen, maar elke amp waar Hanley Sound aan kon komen was welkom om aan het totaal vermogen van 10.000 Watt te komen wat nodig was om in een open terrein de muziek verstaanbaar te laten horen.

Meer lezen over Hanley Sound , Woodstock 69 of de rol van Mcintosh en Hanley Sound tijdens Woodstock  klik dan op de bijpassende links.