Audiolab Omnia 

Streaming is niet meer weg te denken uit de huiskamers en de CD komt terug; dat is goed nieuws voor Audiolab’s Omnia. Met de Audiolab Omnia heb je namelijk een CD-speler, geïntegreerde versterker, draadloze streamer, DAC, hoofdtelefoonversterker en voorversterker – in één enkele unit! 

Audiolab Omnia streaming

Als je streaming vermijdt met als reden dat je bang bent dat je daardoor minder LP’s gaat draaien, dan kun je beter bij ons langskomen voor een mooie losse versterker en platenspeler, maar als je toch wel benieuwd bent naar de wondere wereld van de streamingsdiensten dan ga je aan de Audiolab Omnia heel veel plezier beleven! Met behulp van een app op je Android, Apple iOs, Windows PC en Fire OS device kun je de streamer eenvoudig bedienen en muziekdiensten zoals Spotify, internet radio of Tidal afspelen. 

DAC-technologie dan Audiolab

Gebaseerd op de nieuwe ES9038Q2M SABER32 Reference DAC, voert het D/A-conversie uit met behulp van de 32-bits HyperStream II-architectuur van ESS Technology en Time Domain Jitter Eliminator om ultralage ruis en een hoog dynamisch bereik te bereiken. Geen enkel bedrijf weet meer hoe het beste te halen uit deze technisch uitstekende, maar uitdagende DAC-technologie dan Audiolab; de veelgeprezen M-DAC was een van de eerste audiocomponenten met een ESS-chip in 2011 en het bedrijf heeft de implementatie sindsdien verfijnd. In Video Mode is het zelfs mogelijk om sync audio en video te spelen zoals een film of Youtube op hetzelfde netwerk. 

Audiolab Omnia Zwart AH 009301 07A 2 2048x2048

Audiolab Omnia CD-drive

Je hebt nog behoorlijk wat CD’s liggen, maar denkt dat dit net als analoge radio een aflopende zaak is? We beg to differ! Bekijk dit artikel van 1 juli 2022: “De Compact Disc wordt dit jaar 40 en er zijn al signalen dat het format klaar is voor een mini-revival. Voor het eerst in 17 jaar is de verkoop van cd’s daadwerkelijk gestegen – en met bijna 50 procent, volgens de verkoopdatabase van de RIAA”. 

De CD-drive van de Omnia is uiterst robuust en betrouwbaar; deze bouwt voort op het toonaangevende 6000CDT CD-transport met een read-ahead digitale buffer om storingen bij het lezen van de schijf te beperken. De prestaties van dit CD- mechanisme zijn zo goed, dat de Omnia in staat is om bekraste en beschadigde CD’s af te spelen die door conventionele mechanismen niet kunnen worden gelezen. Haal al je (bekraste) CD’s dus weer van zolder en ga aan de slag! Heb je je CD’s ooit naar de kringloop gebracht en heb je geen zin om nieuwe te kopen? Ga dan voor de Audiolab 6000A Play geintegreerde versterker en streamer ineen. 

Audiolab 6000A Play Zwart AH 008801 07A 2 2048x2048 1

Audiolab Omnia aansluitingen

Naast een groot aantal aansluitingsmogelijkheden voor traditionele audiobronnen – optische, digitale en stereo RCA-ingangen –  kun je uiteraard ook gewoon plaatjes draaien. Sluit je platenspeler aan op de phono ingang op de Omnia via een phonotrap van hoge kwaliteit met weinig ruis en nauwkeurige RIAA equalizing. Deze phonotrap zet de evolutie voort van de bekroonde 6000 serie – ontworpen om het beste te halen uit de muziek die zich in de groeven van een LP nestelt. 

Audiolab Omnia Zilver AH 009350 07A 3 2048x2048

De Audiolab Omnia, die zich stevig heeft gepositioneerd als een zeer bruikbaar stuk high-tech apparatuur, maakt gebruik van een TFT-kleurendisplay, een vereenvoudigde algemene gebruikersinterface en een gebruiksvriendelijke bediening.

De Omnia maakt gebruik van een TFT-kleurendisplay, een vereenvoudigde algemene gebruikersinterface en een grafische integratie met uw muziekbron en afspeelformaten. De Audiolab Omnia display maakt ook gebruik van een gloednieuw protocol voor een realtime VU meter weergave, het toevoegen van een vleugje HiFi finesse toe aan de zeer functionele, even goed uitziende, display-interface.