Ultimaker 2

[bookly-cancellation-confirmati


ZOEMMM…

Sinds een paar weken zoemt het in de werkplaats. Het zijn geen brommende versterkers of neuriënde techneuten maar het is het geluid van onze nieuwe Ultimaker 2+ 3D printer.

De Ultimaker 2+ is een veelzijdige 3D printer en kan hierdoor overweg met de meeste filamenten. De meest gebruikte materialen zijn: PLA filament, ABS filament en PET filament. Ook kan het apparaat overweg met hout filamenten, koper filamenten, brons filamenten, Flex filamenten en nog veel meer.

Met deze ‘made in Holland’ 3D printer zijn we in staat om moeilijk verkrijgbare onderdelen zelf te vervaardigen. 3D printers zijn er in allerlei soorten en maten maar als het aankomt op nauwkeurigheid, bedieningsgemak, betrouwbaarheid en support dan steekt Ultimaker met kop en schouders boven de rest uit. Zo zijn alle onderdelen individueel bestelbaar, zijn er service kitjes beschikbaar waarin alle aan slijtage onderhevige onderdelen zitten en is het mogelijk om een bestaande 3D printer in de toekomst te upgraden wanneer een nieuwere generatie met nieuwe features uitgerold wordt. Als reparatiebedrijf smullen we natuurlijk van dit soort bedrijfsvoering!In de loop van de jaren zijn er veel onderdelen voor vintage audio apparatuur online beschikbaar gesteld door een wereldwijde community van creatievelingen die, vaak zeer moeilijk te vinden onderdelen nauwkeurig nagetekend hebben. Om het uiterste uit de 3D printer te halen bestudeert Abbe nu zelf ook de kunst van het 3D tekenen. Abbe heeft gekozen voor Fusion 360 omdat dit tekenpakket heel krachtig is en heel nauwkeurige ontwerpen binnen handbereik brengt.

Naast de voetjes en de aan / uitknop van de Revox A77, die vaak stuk gaan, hebben we nu ook een speciale snijmal voor 1/4 inch bandrecorder tape ontworpen en geprint. Deze is te koop voor 15,- en is een absolute must voor elke bandrecorder gebruiker.

Heeft u een suggestie of een verzoek voor een onderdeel of een aan vintage audio gerelateerd accessoire dan gaan we graag voor u aan de slag. Ook kunnen we op bestelling vrijwel alle online verkrijgbare 3D ontwerpen voor u printen in een kleur naar keuze.