Samenwerking Quadrevisie

Vintage Audio Repair restaureert al zo’n 12,5 jaar vintage audioapparatuur en Quadrevisie specialiseert zich al ruim 15 jaar in de restauratie en innovatie van klassieke Quad audio. Waar Vintage Audio Repair zich o.a. bezig houdt met de Quad 2 serie (buizen) en de 3 en 4 series, beperkt Quadrevisie zich tegenwoordig vrijwel uitsluitend tot de Quad 33/303 en 34. Samen hebben we de afgelopen jaren vele honderden Quad sets onder handen genomen voor even zovele tevreden klanten. Om de kwaliteit te verhogen en de levensduur te verlengen zijn we steeds op zoek naar technische verbeteringen om deze inmiddels bijna 60 jaar oude sets als nieuw te restaureren; aangepast aan de huidige tijd, maar vanzelfsprekend met behoud van het geniale ontwerp.

Vanuit deze zoektocht, die in technische zin opmerkelijk parallel loopt, hebben Vintage Audio Repair en Quadrevisie besloten de krachten te bundelen. Dankzij deze samenwerking kunnen we een breder aanbod van Quad apparaten aanbieden en deze producten ook in de toekomst blijven verfijnen. Samen kunnen we nu de complete elektronica inclusief schakelaars van de 3 en 4 series vervangen, zodat deze legendarische voor- en eindversterkers technisch echt weer als nieuw zijn.

Concreet betekent dit dat we nieuwe moederborden van de 33 en 34 voorversterkers kunnen leveren waardoor we de hele 3 en 4 serie versterkers tot nieuwstaat kunnen restaureren middels nieuwe in huis ontwikkelde of door Quadrevisie ontwikkelde modules.

  • QuadFlyer2023 2