Verzenden

Verzenden

We zijn er trots op dat ons bedrijf klanten uit het hele land (en daarbuiten!) naar Dordrecht weet te trekken. Veel mensen hebben hun geliefde apparatuur door onze werkplaats laten herstellen of hebben in onze winkel iets moois gekocht wat ze dichter bij huis niet hebben kunnen vinden.

Regelmatig krijgen we dan ook het verzoek of een te repareren apparaat opgestuurd kan worden of dat wij ze kunnen opsturen.  

Helaas hebben we de laatste jaren een aantal schrijnende gevallen van verzendschade meegemaakt, waarbij mooie spullen onherstelbaar beschadigd geraakt zijn. 

Om die reden zijn we erg terughoudend met het verzenden van spullen en het accepteren van reparaties die verzonden zijn. 

Verzendservices houden vaak geen rekening met de kwetsbaarheid van vintage hifi-apparatuur (houten behuizing, glazen platen etc.) en goed verpakken beschermt niet tegen alle gevaren van verzending. In deze blog gaan we hier wat dieper op in. 

Dubbele doos.

Een goede verpakking bestaat uit een stevige doos, flink wat buffer materiaal in de vorm van piepschuim of bubbelfolie om het apparaat heen met daarna nog een extra doos waarin het apparaat in kwestie met nog wat buffermateriaal zit verpakt. Het apparaat in de eerste doos zonder bescherming is niet voldoende. Kranten bieden geen bescherming. De dubbele doos zorgt er in elk geval voor dat er niet snel iets door de verpakking heen zal prikken en breekt de val van een apparaat. 

Krachtig is massa x snelheid

Toch zien we ook vaak dat apparatuur dat zo verpakt is, toch defect aankomt. Onderdelen die zwaar zijn kunnen bij een val grote krachten uitoefenen. Zo hebben we recent vastgesteld dat een houten kast van een Luxman Mcintosh MAC1700 ook in een dubbele doos door het gewicht van het chassis kan scheuren. Bij een ander incident zagen we dat de voedingstransformator van een buizenversterker in staat is om het chassis van de versterker onherstelbaar te vervormen. Ons meest recente geval van verzendschade was een Luxman L30 waarbij de versterker bij een val op zijn knopen is geland waardoor het chassis achter het front totaal verbogen was. Eeuwig zonde want dit zijn echt mooie en waardevolle apparaten, niet te vergeten de emotionele waarde. 

Ook zien we vaak dat printplaten breken doordat zware onderdelen, zoals grote elco’s, een grote kracht kunnen uitoefenen op het printmateriaal tijdens een val. Het apparaat zit er dan vaak nog wel perfect van buiten uit, maar van binnen is het wel foute boel! Onze monteurs zijn niet voor een gat te vangen en weten zo’n gebroken printplaat functioneel meestal nog wel te herstellen maar zonde is het natuurlijk wel.

Dagje Dordrecht

De beste remedie tegen verzendschade is het apparaat zelf brengen naar ons bedrijf. Niet alleen kunnen we je dan persoonlijk te woord staan, ook kunnen we je in onze winkel een routemapje geven met daarop alle bezienswaardigheid van Dordrecht. Dordrecht beschikt over prachtige terrassen, een leuke haven, veel vinyl winkeltjes, antiquairs en musea. Het is een stad die meer dan de moeite waard is om te verkennen en er is genoeg te zien om ook bij het ophalen van uw apparaat nog een extra rondje te maken. We hebben het namelijk te druk om  reparaties op dezelfde dag uit te voeren, zie ook de informatie op de reparatie pagina. Ons bedrijf aan Johan de Wittstraat ligt op 5 minuten wandelen van het centrum en 10 minuten van de Voorstraat, wat de langste winkelstraat van Nederland is. U bent dus maar een paar stappen verwijderd van alle bezienswaardigheden. Het station is 3 minuten wandelen en parkeren is (betaald) goed mogelijk in de buurt van de winkel. 

Lunteren

Voor wie Dordrecht echt ver is bestaat er de mogelijkheid om uw geliefde apparatuur te brengen en halen in Lunteren bij de ouders van Esther. Op afspraak nemen zij uw apparatuur in ontvangst en slaan deze veilig op in een afgesloten schuur. Op deze manier kunnen klanten vanuit het noorden en oosten van het land ook gemakkelijk gebruik maken van onze reparatie service. Uiteraard kan het hierdoor wel wat langer duren voor u een diagnose krijgt van het onderzoek. 

Toch verzenden?

Wanneer brengen in Dordrecht of Lunteren geen optie is, besef dan dat uw pakketje beslist niet met fluwelen handschoentjes aangepakt zal worden, ook niet als u er zo’n oranje sticker op plakt. Houdt er rekening mee dat een val van een meter geen ondenkbaar scenario is voor een pakket dat met DHL of POST NL verzonden wordt. Verzenden geschiedt op het risico van de verzender, dat bent u in het geval dat iets naar ons verstuurd wordt en dat zijn wij als we iets naar u toe zenden. Het kan zijn dat we om die reden een extra bijdrage vragen voor een degelijke verpakking of weigeren iets te verzenden omdat we het risico te groot vinden. Overleg daarom van te voren over de mogelijkheden van verzending voordat u iets naar ons opstuurt.