Audio-Technica AT-LP5X

€ 449,00

01-10-2021

Aandrijfmethode Directe aandrijving
Type 3 snelheden, volledig handmatige bediening
Motor DC-motor
Snelheden 33⅓ rpm, 45 rpm, 78 rpm
Draaischijf Gegoten aluminium
Aanloopmoment >1.0 kgf/cm
Remsysteem Elektronische rem
Wow en flutter <0,2% WRMS (33 rpm) bij 3 KHz
Signaal-ruisverhouding >50 dB
Phono-voorversterker 36 dB nominaal, met RIAA-correctie MC: 56 dB nominaal, met RIAA-correctie
Uitgangsniveau PHONO: 4.0 mV nominaal bij 1 kHz, 5 cm/sec LINE 250 mV nominaal bij 1 kHz, 5 cm/sec
USB-functie A/D, – 16 bit 44,1 kHz of 48 kHz USB-aansluiting; computerinterface – compatibel met USB 2.0 Windows 7 of hoger, MAC OS X of hoger
Voedingsvereisten 100-240V AC, 50/60 Hz
Stroomverbruik 3 W
Afmetingen 450 mm B x 352 mm D x 157 mm H
Gewicht 7,3 kg
Meegeleverde accessoires AT-VM95E Dual Moving Magnet-element (zwart) met verwisselbare stylus; lichtgewicht AT-HS6-headshell; AC-adapter; dubbele RCA (mannelijk) naar dubbele RCA (mannelijk) stereokabel; 45-toerenadapter; USB-kabel; stofkap met scharnieren.

Vintage Audio Repair is dealer van Audio-Technica en we verkopen diverse platenspelers en accessoires van dit prachtige merk. Audio-Technica is geschikt voor beginners en gevorderden, met een ruime keus in het assortiment. U kunt onze apparatuur bekijken en beluisteren op Steegoversloot 54 in Dordrecht. Het verschil met bestellen in een webshop is dat wij de platenspeler volledig afregelen en u een adres heeft in geval van garantie.  Tevens geven we graag uitleg van een aantal accessoires welke met plaatjes draaien eigenlijk wel  een must zijn. Als u vragen heeft mail ons gerust.

AT-LP5X

Volledig handmatige platenspeler met directe aandrijving

 • Directe aandrijving, stille motor
 • Volledig handmatige bediening met drie snelheden: 33⅓, 45 en 78 rpm
 • AT-VM95E Dual Moving Magnet-element met verwisselbare stylus
 • Lichtgewicht AT-HS6-headshell
 • J-vormige toonarm, ontworpen om trackingfouten te minimaliseren
 • Schakelbare MM/MC ingebouwde voorversterker

De AT-LP5x bouwt voort op de analoge achtergrond van Audio-Technica en meer dan 50 jaar aan Japans audiodesign en is voorzien van verbeterde technologie met behoud van de eigentijdse stijl en de geprezen prestaties van zijn voorganger, de AT-LP5.

De LP5x behoudt de J-vormige toonarm, een ontwerp geïnspireerd op de klassieke Audio-Technica-modellen uit de jaren 60 en 70, en is voorzien van een metalen cardanische ophanging en precisielagers om trackingfouten te beperken. De toonarm bevat ook een aanpasbaar contragewicht en anti-skatingcontrole en wordt geleverd met een lichtgewicht (9,3g) AT-HS6-headshell en het zwarte AT-VM95E Dual Moving Magnet-element.

De AT-LP5x-draaitafel is gemaakt van trillingsdempende materialen met zware metalen inzetstukken voor de chassis en is ontworpen om laagfrequente akoestische resonantie te minimaliseren. De nauwkeurig bewerkte draaischijf van gegoten aluminium wordt aangedreven door een direct aangedreven, stille motor die zorgt voor een stabiele rotatie op de as bij 33⅓, 45 en 78 rpm. De draaischijf is bedekt met een rubberen dempingsmat van 5 mm die isoleert tegen resonantie bij lage frequenties en tegelijkertijd een zeer stabiel oppervlak biedt voor lp’s van alle formaten.

De AT-LP5x is voorzien van een ingebouwde schakelbare MM/MC phono-/lijnvoorversterker waarmee hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een computer, stereo-installatie, luidsprekers met eigen voeding en andere apparatuur die geen eigen ingang voor de draaitafel hebben. De selectie van MM/MC-cartridges maakt het mogelijk eenvoudig te upgraden naar een bewegende spoel met extra apparatuur. De draaitafel is ook uitgerust met een USB-uitgang voor directe aansluiting op een computer.

 • Directe aandrijving, stille motor
 • Volledig handmatige bediening met drie snelheden: 33⅓, 45 en 78 rpm
 • AT-VM95E Dual Moving Magnet-element (zwart) met verwisselbare stylus
 • Lichtgewicht AT-HS6-headshell
 • J-vormige toonarm die teruggrijpt op het originele Audio-Technica ontwerp uit de jaren ’60 en ’70, ontworpen om trackingfouten te minimaliseren
 • Schakelbare MM/MC ingebouwde voorversterker en lijn maken het mogelijk de draaitafel aan te sluiten op apparatuur zonder phono-ingang
 • Anti-resonantie, gegoten aluminium draaischijf
 • Zware rubberen dempingsmat voor verbeterde lage-frequentieweergave
 • De AC-adapter verwerkt de AC/DC-omzetting buiten het chassis, zodat de ruis in de signaalketen wordt verminderd
 • Elegante matzwarte afwerking
 • Inclusief dubbele RCA (mannelijk) naar dubbele RCA (mannelijk) stereokabel, 45-toerenadapter, USB-kabel
 • Inclusief stofkap en bevestigingsmateriaal