Audiolab 6000A Play Versterker/Streamer

1099,-

 • DTS Play-Fi Technology IEEE 802.11a/b/g/n/ac
 • Supports worldwide popular streaming content (Amazon Music, Spotify, TIDAL, KKBox, SiriusXM, Napster, Internet Radio, Deezer, iHeartRadio, Pandora, SoundMachine, Qobuz, QQmusic )
 • Supports Speaker Groups
 • Supports Android /iOS/Kindle Fire/Windows PC Control
 • Analog inputs: 3x AUX , 1x Phono (MM), 1x Power In
 • Digital inputs: 2 x Coaxial, 2 x Toslink Optical, Bluetooth (aptX/aptX LL)
 • Analog output: 1x RCA Pre Out gain: +8dB (Line) +55dB (Phono MM)
 • Input sensitivity: 720mV (Line, Volume = 0dB) 3.1mV (Phono MM, Volume=0dB)
 • Input Impedance: 10K (Line) 47K//100pF (Phono MM)
 • Total Harmonic Distortion (THD): < 0.0004% (1KHz @ 2V, Volume = 0dB)
 • Frequency Response: 20Hz-20kHz (+/-0.1dB)
 • Output voltage: 2.3V max (Volume=0dB)
 • Output Impedance: 120 ohms
 • Signal-to-Noise Ratio: > 110dB (Line, A-weighted) > 76dB (Phono MM, A-weighted)
 • D to A Converter: ES9018K2M
 • Total Harmonic Distortion: < 0.0006% (1KHz @ 0dBFS)
 • Output Level: (0dBFS, 1KHz) 2.05V max. Sampling Frequency 192KHz
 • Signal-to-noise ratio > 112dB (A-weighted)
 • Digital filters: Fast Roll-off , Slow Roll-off , Minimum Phase gain +29dB
 • Estimated Max. Power output: 2 X 50W (8 ohms, THD<1%) 2 X 75W (4 ohms, THD<1%)
 • Frequency Response: 20Hz-20kHz (+/-0.3dB)
 • Input sensitivity: 720mV (Volume=0dB)
 • Total Harmonic Distortion: < 0.003% (1kHz @ 40W/8ohms)
 • Signal-to-noise ratio: > 110dB (A-weighted) max. Output Current 9A
 • Total Harmonic Distortion: < 0.01% (1kHz, 10mW into 20ohm)
 • Output Impedance: 2.35 ohm
 • Load Impedance: 20-600 ohms
 • Standby power consumption: < 0.5W
 • Power supply: 220-240V ~ 50 – 60Hz
 • Dimensions (mm) (W x H x D): 445 x 80 x 330 including feet, terminals and controls
 • Carton size (mm) (W x H x D): 512×467×155
 • Weight: 7.9kg (net) 10kg (gross)
 • Finish: Black/Silver
 • including remote control: Yes

Audiolab 6000A Play Versterker/Streamer

De Audiolab 6000A Play heeft alles wat de Audiolab 6000A ook heeft, maar dan nog iets meer. Het is in feite een combinatie van de 6000A met de ingebouwde netwerkspeler van de 6000N. Heel eenvoudig: twee-in-een! Een extra apparaat scheelt extra ruimte in of op je audiomeubel en niet onbelangrijk een flink aantal euro’s.

De ideale versterker voor elke muziekbron
Het wifi-netwerk van de 6000A Play wordt aangedreven door DTS Play-Fi, een app-gestuurde platform-service die hoogwaardige draadloze audio door het hele huis mogelijk maakt en Hi-Res-muziek kan afspelen. streamt tot 24-bit/192kHz en wordt ondersteund door een breder scala aan gevestigde audiomerken dan enig ander draadloos platform. De gratis Play-Fi-app (beschikbaar voor iOS-, Android- en Kindle Fire-apparaten, Windows-pc’s en Apple- en Android-smartwatches) is een intuïtieve toegangspoort tot een schat aan muziekservices, waaronder Spotify, Tidal, Amazon Music, Deezer, Qobuz, HD-tracks , TuneIn, iHeartRadio en SiriusXM.

Favoriete afspeellijsten en radiostations kunnen worden toegewezen als ‘presets’ voor snelkoppelingen in de app, terwijl Works With Alexa-ondersteuning spraak gestuurde weergave mogelijk maakt wanneer de 6000A Play is gekoppeld aan een Amazon Alexa-apparaat.

Play-Fi ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen, waaronder MP3, MP4A, AAC, FLAC, WAV en AIFF. In de standaardmodus, die is geoptimaliseerd voor bandbreedte in meerdere kamers, wordt audio gestreamd tot 16-bit/48kHz – vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Met behulp van de kritische luistermodus van Play-Fi kan Hi-Res-audio tot 24-bit/192 kHz naar de 6000A Play worden gestreamd via Wi-Fi of Ethernet-kabel, zonder transcodering of downsampling.

Naast de Play-Fi app zijn er ook andere manieren om draadloos muziek te streamen naar de 6000A Play. Spotify-gebruikers kunnen dankzij Spotify Connect rechtstreeks vanuit de Spotify-app spelen. En stream vanaf smartphones en tablets zonder verbinding te maken met het lokale Wi-Fi-netwerk met behulp van aptX Bluetooth.

De 6000A Play draait echter niet alleen om streaming. Degenen die fysieke muziekcollecties op cd en vinyl hebben, zijn net zo goed uitgerust dankzij de vier stereo RCA-ingangen – drie lijnniveau- en een MM-phono-ingang. Het phono-podium is een hoogwaardig, geluidsarm ontwerp met nauwkeurige RIAA-equalisatie, speciaal ontworpen voor de 6000A Play om het meeste uit de muziek te halen die zich nestelt in de grooves van een LP. Er zijn ook vijf digitale ingangen – een paar optische en een paar coaxiale aansluitingen om digitale bronnen aan te sluiten zonder een draadloze verbinding (bijvoorbeeld Audiolab’s 6000CDT cd-transport), evenals een Ethernet-poort voor degenen die de voorkeur geven aan een netwerkverbinding via de kabel in plaats van wifi.

De muziek op de eerste plaats zetten
Diepe, goed gevormde bastonen; expressieve en uitgebreide middentonen; heldere, zoete hoge tonen – de 6000A Play biedt een uitgebalanceerde uitvoering met alle soorten muziek, zonder de ene stijl boven de andere te verkiezen. Van een Spotify-stream tot een vinylplaat, het biedt een open venster voor de muziek die wordt afgespeeld, zoals alle geweldige hifi zou moeten zijn. De luisteraar betrekken met natuurlijke, ongedwongen energie die volledig overeenkomt met het bronmateriaal.

Hoogwaardige audiotechniek – ongehinderd en zonder compromissen

Al deze veelzijdigheid zou weinig waard zijn als het ten koste gaat van echte hifi-geluidskwaliteit. Trouw aan zijn roots, heeft Audiolab geweigerd concessies te doen aan de prestaties door gebruik te maken van de sonische knowhow die in de loop der jaren ruimschoots is verdiend. Het digitale podium van de 6000A Play is voorzien van de ES9018K2M DAC-chip uit de Sabre32 Reference-familie. De 32-bits HyperStream-architectuur van de ESS-technologie en de Time Domain Jitter Eliminator zorgen voor ultra-lage ruis en een hoog dynamisch bereik.

Hoewel de Sabre32 Reference DAC-chips technisch uitstekend zijn, kan het een uitdaging zijn om effect te implementeren. Als de circuits eromheen niet van een voldoende hoge standaard zijn, kan het resulterende geluid een beetje aan de ‘coole’ kant lijken; maar behandel ze goed en het niveau van muzikale expressie dat deze chips uit het digitale signaal halen is boeiend.

De originele, veelgeprezen M-DAC van Audiolab was in 2011 een van de eerste audiocomponenten voor thuis met een ES9018-chip. Sindsdien heeft het bedrijf de implementatie aangescherpt. Een bijzonder kritisch element is het actieve post-DAC-filter; het ontwerpteam van Audiolab heeft veel aandacht besteed aan dit circuit, met behulp van op-amps die zijn geselecteerd vanwege hun synergie met de ES9018K2M.

Of het nu via kabel, wifi of bluetooth wordt ontvangen. Alle vormen van digitale audio onder de drie door de gebruiker selecteerbare digitale filters: ‘Fast Roll-Off’, ‘Slow Roll-Off’ en ‘Minimum Phase’. Met deze instellingen kan de gebruiker de respons optimaliseren voor de bronfrequentie en bandbreedte van de apparatuur van het partnerland.

De 6000A Play’s Class AB-eindversterker heeft een discreet circuitontwerp en levert 50 W per kanaal in acht ohm, met een maximale stroomafgifte van 9 ampère. De eindtrap maakt gebruik van een CFB-topologie (Complementary Feedback), die superieure lineariteit en uitstekende thermische stabiliteit biedt, aangezien de ruststroom onafhankelijk wordt gehouden van de temperatuur van de uitgangstransistors. Een substantiële 200VA ringkerntransformator, gevolgd door een reservoircapaciteit van 4x15000uF (60000uF in totaal), helpt de versterker de stevige controle over de muziek te behouden en tegelijkertijd een uitstekend dynamisch bereik mogelijk te maken.

Het voorversterkergedeelte is zo eenvoudig mogelijk gehouden om de signaalzuiverheid te behouden, waarbij de lijningangssignalen naar een nauwkeurige analoge volumetrap gaan. De laatste bestrijkt het bereik van -80dB tot +8dB in stappen van 2dB en 1dB (stapresolutie neemt toe met de volumepositie).

Er is veel aandacht besteed aan de fysieke lay-out van de circuits van de 6000A Play, om het gevoelige voorversterkergedeelte te beschermen tegen ruisinterferentie. Dit, plus het gebruik van onafhankelijke, geluidsarme voedingen voor kritieke podia, helpt bij het leveren van prestaties die aanzienlijk meer wedijveren dure analoge versterkers, zelfs zonder rekening te houden met de indrukwekkende digitale streaming-referenties van de 6000A Play.

Naast het uitvoeren van zijn primaire functie als een volledig geïntegreerde versterker. Onder andere door de gebruiker selecteerbare modi, scheiding van de voorversterker- en eindversterkertrappen maken deze versterker zo compleet mogelijk. De 6000A Play kan bijvoorbeeld werken als een eindversterker die is aangesloten op een aparte voorversterker of processor, of als een streaming DAC/voorversterker om een ​​externe eindversterker van stroom te voorzien. Deze toegevoegde flexibiliteit is in overeenstemming met de Audiolab-traditie en de discrete aard van de interne architectuur van de 6000A Play, waardoor deze zich kan aanpassen aan veranderende eisen van de eigenaar.

Iedereen die zowel een koptelefoon als speakers gebruikt, wordt bediend door een ingebouwde koptelefoonversterker met een speciale voeding. De versterkingsbandbreedte en hoge slew rate zorgen voor dynamische, gedetailleerde en boeiende prestaties met een verscheidenheid aan hoofdtelefoontypes.