Audiolab M-DAC mini

4 van 5 sterren op Whathifi.com https://www.whathifi.com/audiolab/m-dac-mini/review

De M-DAC Mini is een verkleinde versie van de beroemde M-DAC en M-DAC plus. Nu voorzien van een accu van 5.000 mAh kan men tot 7 uur zonder externe voeding van muziek genieten. Zo kan de M-DAC Mini onderweg als high end hoofdtelefoonversterker/DAC gebruikt worden. Alleen nog aansluiten aan een bron.

De M-DAC Mini maakt gebruik van de techniek die in de grote broers M-DAC en M-DAC+ is verwerkt. De ESS Sabre 32 Reference ES9018K2M wordt als DA omzetting gebruikt. De compacte M-DAC Mini is voorzien van een optische en coaxiale ingang die een PCM-signaal tot 192 kHz kan verwerken. Daarnaast is er een USB-microaansluiting voor Windows en Android machines aanwezig. Voor de IOS liefhebbers is er een directe USB-A-aansluiting voor de IPhone en IPad. De M-DAC Mini kan ook overweg met bluetooth (aptX).

Flexibele vriend
Het ontwerp van de M-DAC Mini vervaagt de grenzen tussen hifi-DAC’s thuis en draagbare modellen op zakformaat. Hij is ideaal om op een bureau of tafel te zetten, met toegankelijke, gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen en een traditionele analoge volumeknop.

Er is ook voldoende interne ruimte om onderdelen van audiofiele kwaliteit op te nemen, waardoor het ruimtebesparende compromis dat vaak inherent is aan draagbare DAC-ontwerpen, wordt vermeden. De kleine vorm maakt de M-DAC Mini echter gemakkelijk te vervoeren en te plaatsen waar hij nodig is, dankzij de oplaadbare batterij.

Klein maar sterk
De M-DAC Mini combineert, net als de M-DAC en M-DAC +, geavanceerde digitaal-naar-analoog conversie met een hoogwaardige uitgangstrap en een speciaal hoofdtelefoonversterkergedeelte voor uitstekend geluid ongeacht of het is aangesloten op een versterker en luidsprekers, of het voeden van actieve luidsprekers, of het besturen van een hoofdtelefoon.

Een oplader is inbegrepen in het pakket; wanneer aangesloten op het lichtnet, kunnen iOS- en Android-apparaten rechtstreeks worden opgeladen via de M-DAC Mini.

Niet meer leverbaar

27-06-2019

In de doos
Audiolab M-DAC mini
Oplaadkabel
Handleiding
Kleur
Zwart
Gewicht
1066 gram

Garantie

Fabrieksgarantie Tooltip
2 jaar
Type garantie Tooltip
Carry-in

Overige kenmerken

Accu/batterij model
3,7V-blok
Accu/batterij technologie
Li-Ion
Afstandsbediening
Nee
Draadloos bereik
10 m
Equalizer
Nee
Introductie
2017
Lcd-display
Nee
Optische uitgang poort
Ja
Touchscreen
Nee
Type input/output
Coax
Voedingstype
Oplaadbare ingebouwde batterij