B&O Beofox S75 Speakers

Verkocht

Beovox S75 Specifications
Type: 6410
Continuous load 75 W
Music load 100 W
Impedance
4 – 8 ohms
Frequency response +4 -8 dB 36 – 20,000 Hz
Sensitivity 5 W
Gross volume 40 litre
Woofer: 25cm
Phase link unit: 12,5cm
Mid-range unit: 5cm
Tweeter:2,5cm
Dimensions W x H x D: 32 x 59 x 25 cm
Weight 11 kg

Status: verkocht

B&O Beofox S75 Speakers

Wie opzoek is naar betaalbare vintage speakers die er ook nog eens strak uitzien zit goed met deze Beovox S75 speakers. Niemand minder dan Jacob Jensen was verantwoordelijk voor de vormgeving, waardoor deze ruim 44 jaar oude speakers nog steeds een echt eyecatcher is. Maar liefst 4 drivers staan garant voor die heerlijke super sound of the seventies. Het laag is wat aangezet, wat de speakers vooral heel geschikt maken voor rock en pop. Wil je je Led Zeppelin, Deep Purple en Iron Maiden LP’s niet alleen horen maar ook voelen dan zit je goed met deze design iconen.

Vervaardigd: 1977 – 1980
Ontwerper: Jacob Jensen
Kleuren: Palissander, Teak

De S75 is een vierweg luidspreker kan worden beschouwd als de grotere broer van de legendarische S45.2 en verving de zeer vergelijkbare S60 in het luidsprekerbereik.

De cross-over werd veranderd, samen met een herontwerp van de kast. Het resultaat was een luidspreker met meer basnadruk dan de S60, maar nog steeds met een stijgende bovenkant. Er kon kritiek worden geuit dat de bas soms een beetje overdreven was, maar voor rockmuziek was het een schot in de roos.

Het extra formaat benadrukte ook de vaardigheid van de meubelmakers, met name het palissander model dat vaak een prachtige selectie vlamfineer liet zien.

Hoewel deze luidsprekers de nauwkeurigheid van de S45.2 missen, zullen velen de extra bas een attractie vinden en zullen ze deze kiezen in het bijzijn van hun legendarische broer.