Cambridge Audio Alva Duo

MM/MC phono voorversterker

349.-

13-05-21

MAX POWER CONSUMPTION

10W

CARTRIDGE SUPPORT

Moving Magnet | Moving Coil

GAIN @ 1KHZ

MM: 39dB | MC: 60dB

NOMINAL OUTPUT

300mV

SENSITIVITY FOR NOMINAL OUTPUT

MM: 3.35mV | MC: 305uV

EQUIVALENT INPUT NOISE (A-WEIGHTED)

MM: ~0.09uV | MC: ~0.08uV

RIAA CURVE ACCURACY

+/- 0.3dB 30Hz-50Hz

SIGNAL TO NOISE RATIO GROUNDED INPUTS REF. 1V OUTPUT (20HZ-20KHZ BW)

MM: >90dB | MC: >70dB

THD+N 1KHZ (20-20KHZ BW)

MM: <0.0025% | MC: <0.20%

INPUT IMPEDANCE

MM: 47k Ohms | MC: 100 Ohms

INPUT CAPACITANCE

100pF

OVERLOAD MARGIN

>30dB

CROSSTALK @ 10KHZ

MM: >85dB | MC: 75dB

DIMENSIONS (H X W X D)

48 x 215 x 159 mm (1.9 x 8.5 x 6.2″)

WEIGHT

0.95kg (2.1lbs)

WHATS IN THE BOX?

Alva Duo Moving Coil & Moving Magnet Phono Preamp, User Manual, Safety Guide, Mains Lead

Cambridge Audio Alva Duo MM/MC phono voorversterker

Hoogwaardige MM/MC phono voorversterker

Knijp elke millimeter detail uit je platencollectie met de hoogste kwaliteit Moving Magnet en Moving Coil phono-trap van Cambridge, met geïntegreerde hoofdtelefoonversterker; de Alva Duo Phono-voorversterker.

Vinyl zoals het hoort te klinken

Of je nu je platencollectie moet afstoffen of analoog omarmt tijdens de vinyl-revival, het is een unieke ervaring op het moment dat je de naald op je favoriete album laat vallen!

Slijtage aan platen

Als sommige platen in je verzameling wat minder goed zijn door slijtage en ouderdom, helpt het subsonische filter om laagfrequent gerommel te elimineren die worden veroorzaakt door onvolkomenheden in je vinyl. Combineer dit met de balansregeling om mogelijke onevenwichtigheden in de cartridge te verhelpen (die een verschil kunnen veroorzaken tussen het linker- en rechterkanaal) en het resultaat is een gedetailleerde ervaring met een nauwkeurig geluidsbeeld.

Groen van hart

De Duo phono-voorversterker is groen van hart met minder dan een halve watt stand-by stroomverbruik en automatische uitschakelfunctie als het apparaat na een periode van 20 minuten niet wordt gebruikt.

Hoofdtelefoonaansluiting

Geniet ook alleen van de warmte van vinyl dankzij de geïntegreerde hoofdtelefoonuitgang van Duo. Uniek is dat de koptelefoonaansluiting van 6,35 mm rechtstreeks in de phono-stage is geïntegreerd, zo kun je toch lekker luisteren ondanks de drukte van je omgeving.

De geïntegreerde hoofdtelefoonuitgang betekent ook dat je de versterker niet hoeft in te schakelen om de hoofdtelefoon van stroom te voorzien, wat resulteert in een milieuvriendelijkere luisterervaring.


“It’s a well-specified, full-bodied, dynamic perfomer, as classy as a matinee idol in a smoking jacket. You really can’t go wrong.

WHAT HI-FI?, April 2018.


The Duo seems to exude an air of accomplishment. It’s a solid, lightweight piece of tech that just looks plain good… A rich and rewarding listening experience I just can’t tear myself away from… Few other options out there can match this kind of listening experience, which to put it mildly, is pretty amazing.

MAJOR HI-FI, United States 


Waarom een phono voorversterker?

Platenspelers hebben speciale phono-voorversterking nodig om vinyl-platen op de juiste manier te laten klinken. Soms is dit ingebouwd, soms niet. Veel vintage versterkers hebben ook al zo’n ingebouwde phono-preamp, dit kun je zien aan een aansluiting met de tekst Phono. Hierbij wordt het signaal geconverteerd naar een line-signaal.

Vanwege de low-level signalen die door een platenspeler worden gecreëerd, kun je niet alle platenspelers rechtstreeks op een versterker aansluiten. Lees hier meer over de diverse aansluitingen op een versterker. De phono-voorversterker versterkt het signaal tot iets waar een (eind)versterker mee kan werken. De uitdaging in dit stadium is dat ruis gemakkelijk kan worden toegevoegd. De Solo is ontworpen met componenten die het warme en gedetailleerde geluid leveren dat gelijk is aan vinyl, allemaal zonder het signaal van je MM of MC element te vervormen.

Kwalitatief zit er veel verschil in de (geïntegreerde) phonotraps. Als de phono trap intern mist of kwalitatief niet zo goed is kun je gebruik maken van een externe phono voorversterker zoals deze Alva Duo (of Alva Solo). Op deze manier hoef je niet af te stappen van je fijne versterker, maar geef je hem een upgrade.

Op deze pagina wordt duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn om je platenspeler aan te sluiten. 

MM en MC elementen

Dit zijn de afkortingen die staan voor de gebruikte techniek van het element. MM staat voor Moving Magnet en MC staat voor Moving Coil. Keuze tussen de twee wordt veelal gemaakt op basis van prijs, kwaliteit en de match met de draaitafel, evenals de toonarm en de hifi-set. Wil hier meer over leren? Lees dan dit artikel.