Cambridge Audio Alva Solo

MM Phono voorversterker

229.-

13-05-21

MAX POWER CONSUMPTION

10W

GAIN @ 1KHZ

39dB

NOMINAL OUTPUT

300mV

SENSITIVITY FOR NOMINAL OUTPUT

3.35mV

EQUIVALENT INPUT NOISE (A-WEIGHTED)

~0.09uV

RIAA CURVE ACCURACY

+/- 0.65dB 30Hz-20kHz

SIGNAL TO NOISE RATIO GROUNDED INPUTS REF. 1V OUTPUT (20HZ-20KHZ BW)

>90dB

THD+N 1KHZ (20-20KHZ BW)

<0.0025%

INPUT IMPEDANCE

47k Ohm

INPUT CAPACITANCE

100pF

OVERLOAD MARGIN

>30dB

CROSSTALK @10KHZ

>85dB

DIMENSIONS (H X W X D)

48x176x132 (1.9×6.9×5.2”)

WEIGHT

0.68kg/1.5lbs

WHATS IN THE BOX

Alva Solo Moving Magnet Phono Preamplifier, User Manual, Safety Guide, Mains lead

Cambridge Audio Alva Solo MM Phono voorversterker

Hoogwaardige MM phono voorversterker

Geniet van elk detail van je vinylcollectie met deze hoogwaardige Moving Magnet phonotrap van Cambridge: de Alva Solo phono voorversterker.

Of je nu je platencollectie moet afstoffen of analoog omarmt tijdens de vinyl-revival, het is een unieke ervaring op het moment dat je de naald op je favoriete album laat vallen.

Slijtage aan platen

Als sommige platen in je verzameling wat minder goed zijn door slijtage en ouderdom, helpt het subsonische filter om laagfrequent gerommel te elimineren die kan worden veroorzaakt door onvolkomenheden in je vinyl. Combineer dit met de balansregeling om mogelijke onevenwichtigheden in de cartridge te verhelpen (die een verschil kunnen veroorzaken tussen het linker- en rechterkanaal) en het resultaat is een gedetailleerde ervaring met een nauwkeurig geluidsbeeld.

Groen van hart

De Solo phono-voorversterker is groen van hart met minder dan een halve watt stand-by stroomverbruik en automatische uitschakelfunctie als het apparaat na een periode van 20 minuten niet wordt gebruikt.

“A FINELY HONED PHONO PRE-AMP. HIGHLY RECOMMENDED.”

– STEREO, JULY 2018


Waarom een phono voorversterker?

Platenspelers hebben speciale phono-voorversterking nodig om vinyl-platen op de juiste manier te laten klinken. Soms is dit ingebouwd, soms niet. Veel vintage versterkers hebben ook al zo’n ingebouwde phono-preamp, dit kun je zien aan een aansluiting met de tekst Phono. Hierbij wordt het signaal geconverteerd naar een line-signaal.

Vanwege de low-level signalen die door een platenspeler worden gecreëerd, kun je niet alle platenspelers rechtstreeks op een versterker aansluiten. Lees hier meer over de diverse aansluitingen op een versterker. De phono-voorversterker versterkt het signaal tot iets waar een (eind)versterker mee kan werken. De uitdaging in dit stadium is dat ruis gemakkelijk kan worden toegevoegd. De Solo is ontworpen met componenten die het warme en gedetailleerde geluid leveren dat gelijk is aan vinyl, allemaal zonder het signaal van je MM element te vervormen.

Kwalitatief zit er veel verschil in de phonotraps. Als de phono trap intern mist of kwalitatief niet zo goed is kun je gebruik maken van een externe phono voorversterker zoals deze Alva Solo (of Alva Duo). Op deze manier hoef je niet af te stappen van je fijne versterker, maar geef je hem een upgrade.

Op deze pagina wordt duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn om je platenspeler aan te sluiten. 

MM en MC elementen

Dit zijn de afkortingen die staan voor de gebruikte techniek van het element. MM staat voor Moving Magnet en MC staat voor Moving Coil. Keuze tussen de twee wordt veelal gemaakt op basis van prijs, kwaliteit en de match met de draaitafel, evenals de toonarm en de hifi-set. Wil hier meer over leren? Lees dan dit artikel.