• Schermafbeelding 2021 08 20 om 10.02.16 1

FM/UKW T-antenne + plug

Antenne incl male plugje 13.-

Antenne incl haakje (voor onder een schroef) 15.-

27-06-2019

Specificaties

Aansluiting IEC female (maar male plug zit erbij)
Frequentieband FM/UKW
Kabellengte 1.8 meter
Soort Passief

Veel kabelmaatschappijen leveren geen FM meer waardoor het niet meer mogelijk is om uw FM tuner op de coaxkabel aan te sluiten. Om toch van uw geliefde Quad FM3 of andere vintage tuner te genieten bieden we een draadantenne aan waarmee binnenshuis prima FM ontvangst te realiseren is. De coax connector van deze FM antenne past op de meeste Japanse FM tuners. Een adapter/plug kan er ook tussen om bijvoorbeeld een Quad FM3 aan te sluiten.

Door gebruik te maken van deze FM lintantennedraad radio passief 1,8 meter is het mogelijk om de ontvangst van radioapparatuur te verbeteren. Dit draad kan worden aangesloten op de coax aansluiting van bijvoorbeeld een radio of ander apparaat. Daarvoor beschikt de kabel over een female coax stekker. De kabel heeft een lengte van 1,8 meter en is bedoeld voor passief gebruik. Met deze FM lintantennedraad radio passief 1,8 meter kunnen een FM en UKW frequentieband ondersteund worden. De kabel heeft een impedantie van 75 ohm. De antennedraad kan dienen ter vervanging van een oude antenne of kan gebruikt worden om het radiosignaal op een andere manier op te vangen.

Overige eigenschappen

In tegenstelling tot de meeste antennes is de FM lint antennedraad radio passief 1,8 meter flexibel. Deze draad kan dus eenvoudig in verschillende richtingen geplaatst worden. De draad is bedoeld voor gebruik binnen. Om ervoor te zorgen dat het radiosignaal op de beste manier kan worden opgevangen, is het aan te raden om de draad tegen een raam of in de buurt van een raam te plaatsen. Met dit product kan de kwaliteit van het signaal eenvoudig en snel verbeterd worden. Voor het gebruik is er enkel een coax male aansluiting nodig op te koppelen apparaat. Na het koppelen van deze antenne aan het apparaat kan het signaal direct op de juiste manier worden afgesteld.

Lees meer over FM in onze blog.