• 1006

Goldring 1006 element

189.- Goldring 1006 naald (stylus), incl gratis montage & afstellen

279.- Goldring 1006 element, incl gratis montage & afstellen

23-10-2021

Frequency Response
20 Hz -20 kHz ±3 dB
Channel Balance
  within 2 dB @ 1 kHz
Channel Separation
better than  25 dB @ 1 kHz
Sensitivity
6.5 mV ±1.5 dB, 1 kHz @ 5 cm/sec
Static Compliance
24 mm/N (lat); 16 mm/N (vert)
Equivalent tip mass
0.45 mg
Vertical Tracking Angle
24°
Stylus Radius
Elliptical
Stylus Type
Replaceable
Load Resistance
47 k
Load Capacitance
150-200 pF
Internal Inductance
570 mH
Internal Resistance
660 
Cartridge Mass
6.3 g
Cartridge Mass (inc. fixings)
7.6 g
Fixing Centre
0.5″ (12.7 mm)
Playing Weight
1.5 – 2.0 g (1.7 g nom.)
Replacement Stylus
1006 – D0

Goldring 1006 element of naald

Deze met de hand gebouwde cartridge heeft een elliptische stylus; zijn vorm zorgt ervoor om de groeven met de hoogste frequentie nauwkeurig te traceren, waardoor deze een groot voordeel heeft ten opzichte van gewone sferische typen. De lichtgewicht schacht geeft de stylus ook een lagere puntmassa dan goedkopere metaalgebonden typen, waardoor de cartridge een verbeterde transiënte respons heeft.

Wij bieden alle Goldring elementen aan, vraag ons naar de mogelijkheden.

Pocan®-lichaam met lage massa

De 1000-serie maakt gebruik van een sterke body uit één stuk die de vaste onderdelen stevig op hun plaats houdt. Gemaakt van een speciaal type ultrastijf, met glas versterkt polyester genaamd Pocan, kan de body stevig aan de headshell worden vastgeschroefd voor maximale efficiëntie en optimale geluidskwaliteit. De door de gebruiker vervangbare stylusdrager past stevig in het lichaam met een positioneringspin die ongewenste trillingen voorkomt die anders het geluid zouden kleuren. Een integrale mu-metalen bus houdt de generatoronderdelen afgeschermd van brom-inducerende magnetische velden. Omdat Pocan een hoge sterkte-massaverhouding heeft, wordt de totale massa van de cartridges uit de G1000-serie onder de 6,5 g gehouden. Lage massa en matige compliantie houden de natuurlijke arm/cartridge-resonantie binnen veilige limieten voor eenvoudige aanpassing aan een breed scala aan toonarmen.

Hoog rendement magnetisch circuit

Fijn geëtst mu-metaal wordt gelamineerd om de poolstukken te vormen waarrond twee voormalige spoelen van elk vierduizend windingen zijn aangebracht. Dit unieke ontwerp vermindert de massa en zorgt ook voor een zeer efficiënt magnetisch circuit dat een hoger dan gemiddeld uitgangsvermogen produceert. Deze constructie vermindert ook het verlies bij hoge frequenties dat inherent is aan conventionele ontwerpen, wat zorgt voor een soepele en uitgebreide frequentierespons.

Verminderde bewegende massa

De 1000-serie maakt gebruik van een unieke microminiatuur Alnico V-magneet met ultra-lage massa, gemaakt met een tolerantie die door geen enkele andere fabrikant wereldwijd kan worden bereikt. Aan de magneet is een vergulde nikkelen trekstang gelast die een aardpad biedt voor de opbouw van statische vinyl-lading en de cantilever stabiliseert in ongewenste trillingsmodi. De hele ultra-lage massa wordt vervolgens gemonteerd in een speciaal butylrubberpolymeer met geoptimaliseerde dempings-eigenschappen.

Expert Aanpassing

De juiste instelling van de stylusazimut (of horizontale volghoek) is essentieel voor het behoud van een goed stereogeluidsbeeld. Azimut is de term die wordt gebruikt om de hoek te beschrijven die de verticale hartlijn van de stylus maakt met het plaatoppervlak en deze moet exact loodrecht op de plaatgroef staan. Dit is meestal niet een door de gebruiker instelbare parameter op de meeste budget decks en daarom is het van vitaal belang dat de cartridge de fabriek verlaat met de azimut precies ingesteld. Een slecht aangepaste azimut kan een ongelijkmatige kanaalbalans en verhoogde overspraak tussen kanalen veroorzaken, wat het stereobeeld ernstig zou verslechteren.

Op deze pagina zijn enkele reviews van dit prachtige product te vinden.