Kef Concord Speakers

€1250,- inclusief 6 maanden garantie

  • Afmetingen: 65 x 38 x 25 cm.
  • Systeemresonantie:   ca. 45 Hz.
  • Luidsprekers: Bas en gedeeltelijk midden: B139 MkII (13×9 inch) met massief polystyreen conus en neopreen rand).
  • Hoog: T15 MkII (drukkamer met melinex membraan met een opgedampte metaalfilm)
  • 7 elements wisselfilter.
  • Impedantie: 15 ohm.
  • Frequentiebereik: 30-20.000 Hz.
  • Technisch is er niets aan de speakers gedaan. Alle drivers en crossover componenten zijn nog in perfecte staat.
  • De kasten zijn voorzien van een nieuwe fineer laag.
  • Worden geleverd inclusief op maat gemaakte stands.

Kef Concord Speakers

The closest approach to the original ESL

De KEF Concord speakers zijn een opvallende verschijning anno 2024. De houten fronten met een metalen grill en de grote kasten geven de KEF’s een vintage uitstraling. Bij de introductie in 1966 vielen de speakers juist op door het onopvallende geluid wat ze voort wisten te brengen. Ontwerper en founding father Raymond Cooke verstond de kunst van het bouwen van natuurgetrouw klinkende weergevers als geen ander. Als referentie werd gebruikgemaakt van de onovertroffen Quad ESL’s en de sound van de Concords komt ook akelig dicht in de buurt van deze legendes.

Nieuwe houten jas

We hebben een technisch perfecte set op de kop getikt in moegestreden kasten. Onze timmerman heeft er met veel liefde en toewijding nieuw fineer op geplaatst en er een setje stands voor getimmerd, zodat de tweeters op oor hoogte komen. Daardoor kun je nog beter horen waartoe deze classics in staat zijn.

Anno 2024

Wie veel naar moderne speakers luistert, zal in eerste instantie erg moeten wennen aan de sound van de KEF’s. Wat opvalt is alles wat niet benadrukt wordt. Geen stuwend laag, geen crispy hoog, geen enorme 3D soundstage met hoogte, diepte en breedte maar een natuurgetrouwe sound die zo dicht als mogelijk bij het geluid van de oorspronkelijk opname komt. In eerste instantie zullen de speakers wat saai en achterhaald klinken, maar wie langer luistert zal de kwaliteit van het weglaten van ongewenste artefacten weten te waarderen en met steeds meer plezier nieuwe opnamen gaan beluisteren.

Amplifiers

Deze 15 Ohm luidsprekers komen het beste tot hun recht met een mooie vintage (buizen) versterker. Neem een Leak Stereo 20 / Varislope Stereo, een Quad 22 / II combinatie, een Radford STA-15/25 met SC22 of de Quad 33 / 303 combinatie. De luidsprekers hebben weinig vermogen nodig om goed te kunnen spelen.

Luisteren

Uiteraard zijn de luidsprekers uitgebreid te beluisteren in onze winkel op afspraak.

Jan Kool

Wil je meer weten? Recensent Jan Kool heeft de KEF Concord weergevers in 1966 uitgebreid aan de tand gevoeld en zijn recensie is terug te vinden op: https://www.opusklassiek.nl/audio/audio-k1/kconcord.htm