Knosti Disco Antistat Generation 2 nu voor 85 euro i.p.v. 99 euro

20-09-2021

Knosti Disco Antistat Generatie 1 vs. Generatie 2

Ten opzichte van de Knosti Disco Antistat 1 heeft Generatie 2 een handig slingertje zodat je niet met je vingers aan de LP of aan de klemmen hoeft te draaien. Aangezien je voor een perfecte wasbeurt de plaat 20x de ene kant en 20x de andere kant op draait is dit een handige upgrade, zeker als je veel platen hebt. Het resultaat is verbluffend.

Waarom je platen nat wassen?

Vroeger werden LP’s vaak nat gespeeld, met het zogenaamde Lenco-clean systeem (zie foto). Dit wordt tegenwoordig niet veel meer gedaan (er zijn zeker liefhebbers) en raden wij ook niet aan. De vloeistof zit echter nog wel gekristalliseerd in de LP’s. Met nat reinigen is dit uit de groeven te krijgen.

goldring lenco lencoclean cleaning arm

Vergeet daarnaast niet dat sommige tweedehands platen wellicht als onderzetter gebruikt zijn in de discotheek. Jouw net gekochte plaatje kan al wel 50 jaar oud zijn. Ook nieuw gekochte LP’s kunnen het beste 1x nat gewassen worden, aangezien er vanuit de fabriek nog een residu op zit waardoor de plaat wat doffer kan klinken dan je zou willen. Je hoeft ze zeker niet vaak te wassen als je netjes met je platen omgaat, echter 1x is voor tweedehands en nieuwe platen wel een must.

Voordelen ten opzichte van Knosti I:

  • Handige slinger
  • De borstels kunnen vervangen worden.

Nadelen ten opzichte van Knosti I:

  • Een stuk duurder (adviesprijs 55 euro, bij ons voor 50 euro)

Zolang de voorraad strekt.