Knosti Disco Antistat platenwasser

Tijdens het afspelen van uw platen en zelfs tijdens het opslaan van platen heb je te maken met luchtvervuiling. Van buitenaf (auto-uitlaatgassen, stof) en zelfs in huis zoals het roken van sigaretten en kookdampen zorgen voor een harde laag die ontstaat op de platen. Deze laag is moeilijk te reinigen en kan niet alleen met een platenborstel worden gereinigd. De stylus zal tijdens het afspelen een deel van het residu afschrapen dat zich rond de punt van de pen verzamelt, vervorming in de weergave veroorzaakt of zelfs uit de groef springt. Om dit te voorkomen, moet u uw platen minstens eenmaal grondig schoonmaken. Dit kan worden gedaan met een platenwasmachine.

Er zijn veel modellen op de markt, maar het meest betaalbare en toch zeer efficiënte model is de Knosti Disco Antistat. Door uw platen met deze machine te wassen, kunt u niet alleen de vervuiling zoals hierboven beschreven eraf wassen, maar ook de overblijfselen van de voormalige Lenco Clean-vloeistof die in het verleden werd gebruikt om records “nat” weer te geven. Deze vloeistof liet een gekristalliseerd residu in de groef achter dat bijna niet te verwijderen was en dus konden de platen daarna alleen “nat” goed worden afgespeeld. Dat residu zit vaak nog in oudere platen (niet te zien met het oog) maar de Knosti Disco Antistat doet uitstekend werk om deze kristallen te verwijderen. Tegelijkertijd vermindert de Knosti-vloeistof de opbouw van statische elektriciteit op de platen.

Wat veel mensen niet weten is dat ook nieuwe platen wel een badje kunnen gebruiken. Tijdens het persen van de plaat komt er een residu-laagje op zodat de plaat makkelijk van de drukpers af glijdt. Dit residu zorgt in veel gevallen voor een doffere klank. Eenmaal grondig reinigen is dus een must om het uiterste uit je nieuwe platen te halen.

Geschikt voor alle soorten vinylplaten met een diameter van 7 inch, 10 inch en 12 inch. Voorzichtig! Gebruik nooit Knosti Fluid of  QS-vloeistof om 78 RPM-schellak records te reinigen. Het alcoholtype dat in de vloeistoffen wordt gebruikt, kan schellak permanent beschadigen of vernietigen.

79.-

27-06-2019