Lenco L-70 Platenspeler

VERKOCHT

  • APK
  • Interlink: van Damme
  • Element: Stanton AL500mkII

Lenco L-70 Platenspeler

Prachtige Lenco L70 in originele ‘vintage’ plint.

We hebben er weer eentje, wees er snel bij! De Lenco L70 platenspeler is in 1959 op de markt gekomen en was de eerste Lenco platenspeler met een zwaar plateau en hifi stereo toonarm. Er zijn tussen 1959 en 1965 erg veel Lenco L70’s verkocht. In 1965 is de L70 opgevolgd door de L75. De L70 is een tussenwiel aangedreven platenspeler met een zeer zwaar aandrijfplateau. De liggende motor heeft een taps lopende aandrijfas waarover het tussenwiel verschuifbaar is waardoor het toerental traploos instelbaar is. Deze eigenschap, in combinatie met de ongelooflijk degelijke bouw maakte de L70 zeer populair bij echte hifi liefhebbers in de jaren vijftig en zestig. Tussenwiel aangedreven platenspelers zijn lange tijd in de vergetelheid geraakt vanwege de hogere rumble die ze hebben in vergelijking met snaaraangedreven en direct aangedreven platenspelers. Inmiddels neemt de populariteit van tussenwiel aangedreven platenspelers steeds verder toe.

We hebben er een Stanton AL500 element onder gemonteerd met een nog perfect element. De perfecte keuze voor deze prachtige arm. 

De Garrard 301 en 401 en de Thorens TD-124 zijn echte collector items geworden en steeds moeilijker te vinden. De L70 zit ook in de lift qua populariteit. De L70 is niet alleen minder zeldzaam, hij is ook degelijker gebouwd en gemakkelijker en goedkoper te reviseren dan de Thorens en Garrard broertjes. Volgens sommigen is de L70 qua klank ook superieur aan de eerder genoemde tussenwiel aangedreven platenspelers. De L70 is een schitterend gebouwd, Zwitsers product dat, na revisie, een prachtig instrument is om van uw platencollectie te genieten. We vinden dit model zo goed dat we er allebei eentje thuis hebben spinnen. Vintage Audio Repair choice!