New Horizon ALE

Voor wie de al fantastische kwaliteiten van de New Horizon platenspelers nog een level omhoog wilt brengen is er een speciale motorsturing ontwikkeld die de standaard adapter vervangt. De ALE is een externe voeding die door middel van een intelligente microcontroller exact de juiste spanning en frequentie voor de plateau motor genereert. Dit maakt de motor niet alleen stiller maar levert ook meer torque. Dit laat zich in luide passages en bij opnames waar diepe bassen in zitten.

Ook is het met de ALE mogelijk om de GD platenspelers van New Horizon op 78tpm te laten draaien. Ideaal voor de verzamelaars en collectors.

399.-

25-05-2019

Digitaal gecontroleerde externe voeding, geschikt voor alle GD modellen.

Naast extreme snelheidscontrole met de precisie van een quartz-kristal wordt naast de instellingen voor 33⅓ en 45 omwentelingen per minuut een derde instelling geboden voor 78 omwentelingen per minuut.

Een quartz-kristal dat onder elektrische spanning staat trilt 32.768 maal per seconde. Deze trilling wordt in een digitale processor opvolgend gehalveerd tot gewenste frequentie.

Elke platenspeler heeft door wisselende omstandigheden te maken met snelheidsafwijkingen. Denk hierbij aan netvervuiling, temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. De toepassing van een externe DSP gestuurde voeding reduceert deze snelheidsafwijkingen aanzienlijk.