New Horizon GD1

Het instapmodel, de GD1 is zo goed als Plug&Play. Zo, hup uit de doos element monteren, een plaat erop en draaien maar. Uiterlijk verschilt dit model maar weinig van
de twee die erboven gepositioneerd zijn. Voor slechts 399 euro krijg je een 8,6 inch aluminium toonarm, compleet geleverd met een keurig Audio-Technica MM element. De stijlvol vormgegeven sokkel is van High Density Fiber om resonanties effectief te onderdrukken en het plateau is van 10mm acryl en weegt een respectabele 850 gram. De aandrijving geschiedt middels een AC synchroonmotor (24V/500tpm) die de noodzakelijke energie naar het plateau overbrengt via een uitwendige snaar van natuurrubber. Om te wisselen van 33 naar 45tpm hoef je het snaartje slechts om te leggen. De ontkoppeling van de motor wordt met afgestemde veren bereikt. De GD1 weegt 5,9 kilo en de draaitafel meet 450 x 365 x 102mm. Voor dat geld krijg je er nog een stofkap bij ook.

Model GD1 is opgebouwd op een enkelvoudige sokkel. Het is van groot belang dat de sokkel overdracht van trillingen en resonanties naar de motor, arm en lager beheerst of voor- komt. De toepassing van samengeperst hout- pulp en een mix van kunstharsen , bekend als MDF HD garandeert optimale demping. Dit materiaal is zeer glad en zwaar en klankmatig superieur aan massief hout.

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeerd door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geïsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiënt geblokkeerd.

De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgt door een vlakke natuurrubber snaar. Een vlakke snaar zorgt voor een uitstekende energieoverdracht en een goede onderdrukking van de trillingen geproduceerd door de motor tijdens het aandrijfproces.

Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.

Model GD1 wordt geleverd met een rechte 8,6 ” arm met aluminium armbuis. De arm is uitgerust met een AT MM element, volledig afgeregeld en klaar voor gebruik. De dwarsdrachtcompensatie is zelfregulerend. Model GD1 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 10 mm hoog (850 gram). Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.

399.-

25-05-2019

 • Behuizing: Enkelvoudige HD Fiber sokkel
 • Toonarm: 8.6″ Aluminium Arm
 • Element: AT MM (gemonteerd)
 • Aandrijving: Uitwendige natuurrubber snaar
 • Motor: AC Synchroonmotor 24V./ 500 tpm.
 • Ontkoppeling: Motor door afgestemde veren
 • Snelheden: 331⁄3 en 45 omwentelingen per minuut
 • Toerentalkeuze:Door omleggen snaar
 • Draaischijf: 10 mm. / 850 gram laser gesneden helder acryl.
 • Dwarskrachtcompensatie: Mechanisch d.m.v. veer
 • Afmetingen (BxDxH): 450 x 365 x 102 mm
 • Gewicht: (verzendgewicht) 5.9 (7.3) kg
 • Afwerking: Meerdere lagen satijn zwarte of satijn
  witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires: Aansluitkabels (RCA) Externe voeding 230 > 24V. AC/ 500 mA, Stofkap van volledig transparant (helder) acryl, Handleiding, Inbouwmal voor element, AT-MM element

– Aansluitkabels (RCA)
– Externe voeding 230V > 24V AC/ 500 mA
– Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
– Handleiding
– Inbouwmal voor element
– AT-MM element