New Horizon GD3

Het topmodel van New Horizon heet GD3. Ook hier vormt de basis de basis. Een 24V AC synchroonmotor, een omgekeerd lager, een ronde siliconen snaar, een stofkap, groot formaat stelvoeten en vergulde chassisdelen. Uniek voor de GD3 is de behuizing welke is opgebouwd uit drie sokkels. Een 25 mm hoge sokkel met hierin een door vier afgestemde veren opgehangen motor. Hierop een tweede, akoestisch en mechanisch ontkoppelde, sokkel van 16 mm hoogte waarop het lager van de draaischijf. En daar weer een derde, akoestisch en mechanisch ontkoppelde, sokkel van 16 mm op waar de 9 inch aluminium toonarm op is gemonteerd.
De GD3 weegt 11,9 kilogram en de afmetingen zijn 450 x 365 x 165 mm. De in hoogte verstelbare toonarm wordt geleverd met twee extra contragewichten wat toepassing van nagenoeg alle gangbare elementen mogelijk maakt. Een element wordt niet bijgeleverd. De GD3 kost overigens € 1.499 exclusief element.
Alle New Horizon GD platenspelers zijn naar keuze en zonder meerprijs leverbaar in krasbestendige, ovengeharde, witte en zwarte zijdeglans lak.
De stijve basis zoals in model GD1 wordt verdrievoudigd in model GD3. Drie sokkels van verschillende dikte HD fiber worden van elkaar ontkoppeld door een 2 lagen isolerend en resonantie dempend materiaal. Het resultaat is een nog efficiëntere ontkoppeling van de motor op de eerste laag van het lager van de draaischijf op de tweede laag en de arm en element op derde laag. Het constructieve materiaal is wederom gelijk: samengeperst houtpulp en kunstharsen, bekend als MDF HD.
Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geïsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiënt geblokkeerd.
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Bij een omgekeerd lager bevindt het rotatiepunt zich op gelijke hoogte met de aandrijving (snaar). De draaischijf hangt over het lager voor een grotere stabiliteit. Een driedelig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.
Model GD3 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 25 mm hoog (2200 gram). De draaischijf is na het snijden op een precisie-draaibank gekalibreerd.
Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeert door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.
De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgd door een ronde en naadloze siliconenrubber snaar. Een ronde en naadloze snaar zorgt voor een constante energieoverdracht en een goede onderdrukking van de trillingen geproduceerd door de motor tijdens het aandrijfproces. Een ronde siliconenrubber snaar is ook langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.     
        
Model GD3 wordt geleverd met een rechte 9 inch arm met aluminium armbuis in een tweepunts lager. De arm is uitgebreid instelbaar. Naast azimuth en dwarskrachtcompensatie is ook de VTA (armhoogte) instelbaar. Twee extra contragewichten worden bijgeleverd wat de toepassing van veel modellen MM of MC elementen mogelijk maakt.
Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is hierdoor naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.
Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.

1499.-

31-05-2019

– Behuizing: 3 ontkoppelde HD fiber sokkels
– Toonarm: 9 inch toonarm met aluminum armbuis
– Element: niet meegeleverd
– Aandrijving: ronde en naadloze siliconenrubber snaar
– Motor: AC Synchroonmotor 24V
– Ontkoppeling: motor door afgestemde veren op eerste sokkel, toonarm door separatie op ontkoppeld
tweede sokkel, lager en draaischijf door separatie op ontkoppeld derde sokkel.
– Snelheden: 33⅓ en 45 omwentelingen per minuut
– Toerentalkeuze: door omleggen snaar
– Draaischijf: 25 mm/ 2100 gram laser gesneden en vervolgens gekalibreerd op precisie werkbank.
Vervaardigd uit helder acryl
– Dwarskrachtcompensatie: mechanisch d.m.v. gewichtje
– Afmetingen (BxDxH): 450 x 365 x 165 mm
– Gewicht: 11,9 kg
– Afwerking: meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

– Aansluitkabels (RCA)
– Externe voeding 230V > 24V AC/ 500 mA
– Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
– Handleiding
– Inbouwmal voor element
– Gewichtje voor dwarskrachtcompensatie
– Twee extra contragewichten voor toonarm
– Set specifiek gereedschap voor arminstellingen