Octavio Amp

Uitverkocht

 • Afmetingen: 196 x 196 x 39 mm
 • Versterkingsvermogen (24V): TPA3250 (bij 1% THD) :2 x 35 W (8Ω) 2 x 65 W (4Ω)
 • Versterkingsvermogen (32V) TPA3250 (bij 1% THD) :2 x 60 W (8Ω) 2 x 100 W (4Ω)
 • Prestaties: Efficiëntie van meer dan 92%. THD: minder dan 0,005% voor 1 W
 • Audio-ingangen: Auxiliary(RCA) x 2Optisch (Toslink)USB (afspelen van media op opslagmedia)
 • Audio-uitgangen: Aansluiting van kabels of banaanstekkers mogelijkSubwoofer uitgang (voor subwoofer)
 • Audiochip: Allwinner R328, ontworpen voor aangesloten audio.ARM CortexTM-A7 (twee kernen), geklokt op 1,2 GHzAMPAK AP6256 (WiFi / Bluetooth)Audioverwerking (APE) gebaseerd op de WAPEN NEON architectuur om multimediaverwerking te versnellen.Aangedreven door Linkplay Next Gen Modules
 • Audio-indelingen: FLAC / OGG / ALAC / WMA / APE / MP3
 • DAC: Burr-Brown PCM1798 tot 24 bits / 192 kHzDifferentiële architectuur voor een gefilterd en ongestoord geluid
 • Optiek: Compatibiliteit tot 24 bits / 192 kHz
 • Netwerk: Wi- Fi 802.11 b/g/n2,4 GHz / 5 GHzExterne antenne / Ethernet
 • Bluetooth: Bluetooth 5.0A2DP
 • Inhoud van de doos
  • Een Octavio AMP product
  • Stroomkabel
  • Voedingseenheid
  • Externe antenne
  • Instructies voor gebruik

Octavio Amp

Het Franse audiobedrijf Octavio heeft de Octavio Amp gelanceerd. Het apparaat was al enige tijd geleden aangekondigd, maar de lancering was uitgesteld o.a. t.g.v. de corona-problematiek die de wereld bijna twee jaar heeft geteisterd. De Amp is een compacte versterker die voorzien is van analoge en digitale aansluitingen en draadloze verbindingsmogelijkheden. Octavio heeft allerlei streaming-functies ingebouwd.

De Amp van het in Frankrijk gevestigde Octavio is het tweede apparaat van deze fabrikant, eerder heeft het bedrijf de Octavio Stream uitgebracht, een compacte en zeer betaalbare streamer met multiroom mogelijkheden. De Amp is ontworpen om ‘de link te leggen tussen de muziek van gisteren en morgen en brengt alle essentiële kenmerken van een versterker samen,’ aldus de verklaring van de fabrikant. De afmetingen zijn 196 x 196 x 39 millimeter, maar de Amp zit boordevol bekabelde en draadloze functies.

De Octavio Amp is voorzien van wat de fabrikant noemt Sound Filter-technologie. Sound Filter analyseert het audiosignaal aan de ingang van Octavio Amp en vergelijkt dat met het uitgangssignaal voordat het naar de luidsprekers wordt gezonden om mogelijke storingen en afwijkingen te verwijderen of te verminderen. Deze techniek zou een helder en nauwkeurig geluid op moeten leveren.

De Amp heeft een externe voeding en dat zorgt voor flexibiliteit en duurzaamheid. Met een 24-Volt voeding zal de Amp 2 x 35 Watt aan acht Ohm en 2 x 65 Watt aan vier Ohm kunnen leveren. Als een 32 Volt-voeding wordt gebruikt, gaat het vermogen omhoog naar 2 x 60 Watt aan acht Ohm en 2 x 100 Watt aan vier Ohm. Octavio merkt op dat een defecte voeding de belangrijkste oorzaak is van de uitval van een versterker. De externe voeding van de Amp kan echter eenvoudig omgewisseld worden en dat komt de levensduur van de Amp ten goede.

De versterker werkt in klasse D en heeft een rendement van meer dan 92 procent. De totale harmonische vervorming is minder dan 0,005 procent bij 1 Watt.

De gebruiker heeft de beschikking over een cinch-lijn ingang en een optische ingang. DA-conversie wordt uitgevoerd door een Burr-Brown DAC-chip van het type PCM1798 die muzieksignaal tot 24-bit/192 kHz kan verwerken.

Via WiFi of en LAN-aansluiting kan gebruik gemaakt worden van alle gangbare streaming-diensten en functies en dan is er ook nog Bluetooth 5.0.

Tekst van Hifi.nl

Geluid van hoge kwaliteit
Met zijn ontwerp van 20 cm x 20 cm vindt Octavio Amp gemakkelijk een plekje in je huis. Hiermee kunt u 2x65W (4Ω) en 2X35W (8Ω) staande of staande luidsprekers versterken. Een indicatielampje geeft de status van uw apparaat weer (geselecteerde geluidsbron of instellingsstatus).
Een krachtige versterker
Octavio Amp is compatibel met vele audioformaten, waardoor geluidsdistributie van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd: FLAC, OGG, ALAC, WMA, APE, MP3. De DAC-component van het apparaat maakt volledig gebruik van de audiomogelijkheden van de geïntegreerde technologie en biedt een audioresolutie tot 24 bits / 192 kHz.
Meerdere compatibiliteiten
Sluit je tv aan op Octavio Amp met een optische kabel en koppel je subwoofer voor een verbluffende geluidservaring.
Sluit een cd-speler, voorversterker of een ander apparaat aan op Octavio AMP via de twee aux-ingangen.
Octavio geluidsfilter
De hardware van Octavio Amp is uitgerust met onze Sound Filter-technologie.
Sound Filter analyseert het audiosignaal aan de ingang van de versterker en vergelijkt het met het uitgangssignaal voordat het naar uw luidsprekers wordt gestuurd om eventuele ruis of storingen te verwijderen, zodat u verzekerd bent van een helder en nauwkeurig geluid.
Vele mogelijkheden
Krijg toegang tot uw muziekstreamingservices (Deezer, Qobuz, TuneIn, Napster) vanuit onze onafhankelijke mobiele applicatie, of stream uw muziek rechtstreeks vanaf Spotify Connect, Tidal Connect of Apple Music met Airplay 2-compatibiliteit. UPnP-technologie geeft u toegang tot uw persoonlijke muziekbibliotheek. Met Wi-Fi-netwerktoegang (+Ethernet) en Bluetooth kunt u genieten van een naadloze multiroom-functie!
Vriendelijke groet,