Octavio Stream

Uitverkocht

Nog wel te koop:

Externe voeding (Vintage Audio Repair) met aansluitkabels voor extra punch en betere plaatsing! € 199,00

 • Afmetingen: 118 x 64 x 21 mm
 • Audiochip: Amlogic A113X, ontworpen voor aangesloten audio. / ARM Cortex-A53 (Quad-core), geklokt op 1,2 GHz / Broadcom BCM43456 (Wi-Fi / Bluetooth)/ Audioverwerking (APE) op basis van de ARM NEON-architectuur voor versnelde multimediaverwerking. / Aangedreven door Linkplay Next Gen Modules / AirPlay 2
 • Audio-indelingen: FLAC / OGG / ALAC / WMA / APE / MP3
 • Afspelen zonder haperingen mogelijk van Qobuz en lokale bestanden
 • DAC: PCM5102 tot 24 bits / 192 kHz
 • Optiek: Compatibiliteit tot 24 bits / 192 kHz
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n : 2,4 GHz / 5 GHz
 • Bluetooth: Bluetooth 5.0 / A2DP
 • Inhoud van de doos
  • Een Octavio Stream product
  • USB-C-voedingskabel
  • USB-stroomadapter
  • Audiokabel naar keuze
  • Instructies voor gebruik

Octavio Stream

Het Franse bedrijf Octavio heeft de Octavio Stream uitgebracht. De Octavio Stream is naar eigen zeggen ontworpen om klassieke audiosystemen te moderniseren, zodat ze beschikken over de beste audiotechnologieën van vandaag. In feite is de Octavio niets anders dan een zeer compact streaming-apparaat met een analoge en digitale uitgang en multiroom-mogelijkheden.

Het Franse Octavio is opgericht in 2019 en heeft enkele mooie producten in zijn portfolio. Twee om precies te zijn, de compacte versterker met streaming-functies genaamd Amp en de Octavio Stream. Deze laatste is een streamer zonder versterker die bij uitstek geschikt is als aanvulling op een analoge versterker of in elk geval een versterker zonder streaming-functies.

De apparaten zijn compatibel met de meeste streamingdiensten en hebben een multiroom-modus, waardoor gesynchroniseerd luisteren op meerdere apparaten van Octavio tegelijk mogelijk is. Octavio assembleert zijn producten in Frankrijk. Het bedrijf is zich gaan richten op een streamer omdat het team van David en Victor kwalitatief goede vintage audiosystemen had die ze waardeerden en waar ze van hielden, maar die niet compatibel waren met hun manier van genieten van muziek van streamingdiensten. Dit herkennen wij uiteraard bij Vintage Audio Repair, ook wij willen het oude met het nieuwe combineren.

Octavio Stream

“Of u nu verbonden apparaten wilt integreren in de gemeenschappelijke ruimtes van uw hotel, een andere sfeer in elk van uw kamers wilt creëren met een vereenvoudigde afstandsbediening, uw klanten een persoonlijke luisterervaring wilt geven in hun privékamers of gewoon streaming wilt toevoegen aan uw hifisysteem thuis, de Octavio Stream kan worden aangesloten op actieve luidsprekers, een versterker of een externe DA-converter,” aldus Octavio.

Maximaal twaalf apparaten van Octavio kunnen worden gegroepeerd vanuit de mobiele app om dezelfde muziek af te spelen op meerdere apparaten in verschillende ruimtes.

De Octavio Stream is klein van formaat (118 x 65 x 22 millimeter) en heeft een eenvoudig, minimalistisch en strak design. Dankzij het lage stroomverbruik (1,7 Watt) en de automatische stand-bymodus kun je hem aan laten staan.

Octavio Virtuose App

De Octavio Stream wordt bediend met de Virtuose app. De app biedt de mogelijkheid om streamingaccounts van bijvoorbeeld Spotify, Qobuz of Tidal te gebruiken. Muziek luisteren vanaf een NAS kan ook. De Octavio Stream is compatibel met de gebruikelijke audioformaten, waaronder FLAC, OGG, ALAC, WMA, APE en MP3. De DA-converter van de Octavio biedt een audioresolutie tot 24-bits/192 kHz.

Octavio Stream: aansluitingen

De Octavio Stream kan via een analoge of optische kabel worden verbonden met een versterker of DA-converter of een set actieve luidsprekers. Vooraf kiest u welke aansluiting het beste bij uw setup past.

Ook kan muziek via Bluetooth worden afgespeeld (5.0, A2DP) en natuurlijk via WiFi (tot 24-bit/192kHz). UPnP, Airplay 2, Spotify Connect en Tidal Connect zijn ook opgenomen in het functiepakket. De Octavio Stream heeft geen RJ45 LAN-poort, al is dat met een optionele kabel wel op te lossen, zie ook foto 11 hiernaast.

Tekst van Hifi.nl 

Toegang tot miljoenen titels in hoge resolutie op uw Octavio-systeem.

Octavio streeft ernaar u toegang te geven tot al uw muziek in high fidelity via Wi-Fi-geluidstechnologie en transmissie zonder geluidscompressie.

Deze technologie biedt u lossless audiostreaming en multiroom-functionaliteit om uw huis te vullen met muziek en emoties.

STREAMEN

Koppel je streaming account (Qobuz of Deezer) aan je audiosysteem. Dan krijg je toegang tot al je streaming titels, in optimale kwaliteit.

Vind je favoriete titels, zoek eenvoudig naar een artiest, album, titel of afspeellijst, sla je favoriete titels op en nog veel meer.

Leer hoe u uw muziek kunt streamen vanaf Spotify, Tidal, Apple Music of Amazon Music.

BIBLIOTHEEK

Vind al uw beschikbare titels op het netwerk (op uw NAS-server of computer). De Virtuoso-applicatie zorgt voor het classificeren van uw muziek door aan te bieden uw favoriete titels aan favorieten toe te voegen.

RADIO EN PODCAST

Toegang tot duizenden radiostations, herhalingen en podcasts van over de hele wereld. Met de Virtuose-app luister je eenvoudig naar je laatste podcast of sla je je favoriete radiostations op.

HUISHOUDELIJKE APPARATEN

Bedien uw Octavio-apparaten door uw apparaat eerst te configureren voor uw Wi-Fi-netwerk.

Maak vervolgens groepen om je muziek synchroon in meerdere kamers tegelijk af te spelen.

Ga naar de instellingen van uw audiosystemen en pas de verschillende updates toe die door ons team worden aangeboden.

EEN NIEUWE ERVARING

Luisteren naar zijn muziek is één ding, genieten van het beheersen ervan is een andere. Daarom is de Octavio Virtuoso-app geïnspireerd door de best mogelijke apps om u een waardevolle ervaring, superieure ergonomie en bedieningsgemak voor uw hele gezin te bieden.

Omdat er geen leeftijd is om van muziek van goede kwaliteit te genieten, zal de Virtuoso-applicatie voor iedereen toegankelijk zijn.

Externe voeding Vintage Audio Repair

Ten slotte; vanuit onze ervaring merken we dat fabrikanten vaak besparen op de voeding/adapter. Vintage Audio Repair levert een externe (merkloze) voeding inclusief aansluitkabels voor 200.- Deze voeding zorgt voor meer punch en een betere plaatsing, de muziek komt nog meer de (woon)kamer in! Wij laten het verschil tussen de bijgeleverde adapter en de externe voeding graag horen.