Ortofon MC-1 Turbo element

220.- inclusief gratis montage & afstellen

4.- stylusbeschermer voor X-MC & Turbo-modellen

23-10-2021

Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. – 3,3 mV
Channel balance at 1 kHz – < 2 dB Channel separation at 1 kHz - > 22 dB
Channel separation at 15 kHz – > 15 dB
Frequency range at – 3dB – 20-25.000 Hz
Frequency response – 20-20.000 Hz + 4 / – 1 dB
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force *) – > 65 µm
Compliance, dynamic, lateral – 13 µm/mN
Stylus type – Elliptical
Stylus tip radius – r/R 8/18 µm

Tracking force range – 1,8-2,2 g (18-22 mN)
Tracking force, recommended – 2 g (20 mN)
Tracking angle – 20°
Internal impedance, DC resistance – 100 Ohm
Recommended load impedance – 47 kOhm / < 500 pF Cartridge body material - Noryl Cartridge colour - Black Cartridge weight - 4,1 g *) Typical value

Ortofon High Output MC-cartridges

In 1948 introduceerde Ortofon ‘s werelds eerste bewegende spoelcartridge. Sindsdien wordt het MC-principe universeel erkend als de ultieme sonische uitvoering. Hoewel de hoge prijs van de bewegende spoeltechnologie en de noodzaak van een step up trafo om de lage uitgangsspanning te verhogen, de MC-cartridges tot een luxe maakten.

Met de introductie van de eerste High Output X-serie cartridges, toonde Ortofon aan dat het mogelijk is om MC-cartridges te produceren met een voldoende hoge output om de noodzaak voor extra step-up-apparaten te elimineren zonder afbreuk te doen aan de constructieprincipes en de unieke geluidskwaliteit van bewegende spoelontwerpen.

De hoge uitgangsspanning van de cartridges uit de High Output-serie is compatibel met de normale MM-phono-ingang van elke versterker.

Functies en toepassingen

De MC-1 Turbo is een uitstekende instap in de wereld van high-output Moving Coil (MC) cartridges, met een elliptisch stylusprofiel.

De MC-1 Turbo heeft een uitgang van 3,3 mV, wat hem perfect maakt voor gebruik met ingebouwde phono-voorversterkers – speciaal ontworpen voor Moving Magnet (MM)-cartridges.

De MC-1 Turbo biedt een voorproefje van de lineariteit en precisie van bewegende spoelen, maar zonder de noodzaak van extra high-gain voorversterkers of transformatoren.

Wij verkopen alle types Ortofon naalden/elementen, vraag ons naar de mogelijkheden.