Ortofon MC Quintet Black S

Ortofon MC Quintet BLACK: 999 euro

13-10-2021

Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. – 0.3 mV
Channel balance at 1 kHz – < 1.0 dB Channel separation at 1 kHz - > 23 dB
Channel separation at 15 kHz – > 15 dB
Frequency response 20-20.000 Hz – +/- 1.5 dB
Tracking ability at 315Hz at recommended tracking force *) – 80 µm
Compliance, dynamic, lateral – 15 µm/mN
Stylus type – Nude Shibata on Sapphire cantilever
Stylus tip radius – r/R 6/50 µm
Tracking force range – 2.1-2.5 g (21-25 mN)
Tracking force, recommended – 2.3 g (23 mN)
*) Typical value

 Ortofon MC Quintet Black S

De Quintet Black S is het beste voorbeeld van de algehele uitmuntendheid van Quintet.
De Quintet Black S is versierd met een Nude Shibata-diamant, beschouwd als een van de beste beschikbare stylusprofielen, gemonteerd op een hoogwaardig Sapphire-cantilever.

Het slanke, hooggepolijste profiel van de Shibata zorgt voor een buitengewoon breed contactgebied met de wanden van de groef en zorgt voor een gedetailleerde en pure reproductie over het hele spectrum, inclusief zelfs de meest hoogfrequente groefinformatie.

De nieuwe Sapphire cantilever-oplossing

Meerdere studies tonen aan dat de vraag naar strategisch natuurlijke hulpbronnen blijft toenemen. Nieuwe technologieën gebruiken steeds grotere hoeveelheden zeldzame en strategische hulpbronnen. Begrijpelijk dat deze toenemende vraag het toekomstige aanbod kan bemoeilijken.

In de afgelopen decennia is het gebruik van borium toegenomen. Elementair borium wordt vooral gebruikt in hightech toepassingen. Een van de voordelen van borium voor Ortofon’s moderne technologie is het gebruik ervan in neodymiummagneten, een legering van neodymium, ijzer en boor. Borium is ook toegepast bij de productie van phono-cartridges: borium cantilevers zijn sterk, stijf, licht en 100% inert. Van alle mogelijke opties is boron cantilever de beste, maar helaas uiterst moeilijk te verkrijgen.

Om toekomstige leveringen van de Ortofon High-End cartridges te verzekeren, zal Ortofon voortaan het gebruik van boron cantilevers reserveren voor de Exclusive serie.

Het nieuwe MC Quintet Black S-model is versierd met een Shibata-stylus op de Sapphire-cantilever. Sapphire is een van de beste cantilever-opties die een uitstekende mechanische pulsoverdracht van de stylus naar het spoelsysteem biedt.

De Quintet Black S produceert, net als zijn voorganger Quintet Black, een gedetailleerde en pure weergave door het spectrum, het volume en de soundstage.

Review quote MC Quintet Black S

Groepstest Juni 2017 Hifichoice

Geluidskwaliteit

“Met het juiste niveau ingesteld, onthult de Ortofon zich als een zeer onderscheidende maar getalenteerde artiest. Dit manifesteert zich het meest als een ietwat donkere toonbalans die het helpt om verfijnd en krachtig te klinken…
…Wat interessant is, is dat de toonbalans de energie aan de bovenkant van de frequentierespons niet beperkt…
…Vocals krijgen présence en detail, maar zonder de band met de ondersteunende muzikanten te verliezen…”

Makkelijk in gebruik

De montage van de Quintet cartridges is eenvoudig en veilig met behulp van de meegeleverde schroeven. Het aluminium frame heeft montagegaten met schroefdraad en is gemakkelijk te monteren met de 5 mm of 7 mm schroeven, afhankelijk van de dikte van de headshell.

De rechte hoeken, rechte lijnen, de zichtbaarheid van de stylus en de ruime afstand tussen het plaatoppervlak en de onderkant van de cartridge van de Quintet-serie maken het eenvoudig om de cartridge en de toonarm correct te monteren en uit te lijnen. De Quintet-serie geeft uitstekende resultaten met de meest voorkomende toonarmen.

MC Quintet Bronze accessoires inbegrepen in het pakket

  • 1 x stylusborstel
  • 1 x schroevendraaier
  • 1 x stylus manometer/schaal
  • 2 x schroef M2,5 x 5