Ortofon MC Quintet Mono

Ortofon MC Quintet MONO: 499 euro

13-10-2021

Output voltage at 1 kHz 5 cm/sec – 0.3 mV
Frequency response 20 Hz – 20 kHz – +/-2.0 dB
Tracking ability at 315 Hz at recommended tracking force *) – 70 μm
Compliance, dynamic, lateral – 15 μm/mN
Stylus type – Nude Elliptical
Stylus tip radius – r/R 8/18 μm
Tracking force range – 2.1-2.5 g (21-25 mN)
Tracking force recommended – 2.3 g (23 mN)
Tracking angle – 20º
Internal impedance, DC resistance – 5 Ohm
Recommended load impedance – >20 Ohm
Cartridge body material – ABS/Aluminium
Coil wire material – Pure 4-nines silver/Ag
Cartridge colour – White
Cartridge weight – 9 g

*) Typical value

 Ortofon MC Quintet Mono

Een echte mono van Ortofon. Deze beschikt over een Nude Elliptical r/R 8/18 µm stylus wat een goede oplossing is voor het afspelen van mono microgroove vinylplaten. De Quintet Mono zorgt voor een zeer goede beheersing van het geluid, zelfs bij versleten en beschadigde platen

Het Quintet Mono element kan gemakkelijk op een stereo headshell aangesloten worden en daarmee gemakkelijk op een traditionele stereo installatie afgespeeld worden. Op zowel de linker als rechter uitgang van de platenspeler staat het mono signaal waardoor over beide luidsprekers het mono geluid van de plaat te beluisteren is. 

MC Quintet Mono is alleen bedoeld voor het afspelen van mono microgroove vinylplaten. Lees meer over het assortiment Ortofon True Mono-cartridges. 

Makkelijk in gebruik

De montage van de Quintet cartridges is eenvoudig en veilig met behulp van de meegeleverde schroeven. Het aluminium frame heeft montagegaten met schroefdraad en is gemakkelijk te monteren met de 5 mm of 7 mm schroeven, afhankelijk van de dikte van de headshell.

De rechte hoeken, rechte lijnen, de zichtbaarheid van de stylus en de ruime afstand tussen het plaatoppervlak en de onderkant van de cartridge van de Quintet-serie maken het eenvoudig om de cartridge en de toonarm correct te monteren en uit te lijnen. De Quintet-serie geeft uitstekende resultaten met de meest voorkomende toonarmen.

MC Quintet Mono accessoires inbegrepen in het pakket

  • 1 x stylusborstel
  • 1 x schroevendraaier
  • 2 x schroef M2,5 x 5