Philips CD-100

Deze prachtige Philips CD-100 Compact Disc Player is een collectors item!

De CD-100 was de allereerste cd-speler die op de Europese markt verkrijgbaar was en werd gebouwd door de uitvinder van de compact disc: Philips!

Veel verzamelaars zoeken naar dit eerste exemplaar en tegenwoordig is dit model zeldzaam geworden. Dit model wordt niet alleen gezocht omdat het de allereerste CD speler is, maar ook omdat deze compact disc-speler warmer en analoger klinkt dan elke andere compact disc-speler die na dit model ontwikkeld en geproduceerd is.

De twee keer mono TDA1540 DAC chips zijn verantwoordelijk voor deze analoge sound.
De cosmetische staat is prima voor zijn leeftijd. Alleen kleine gebruikerssporen zijn zichtbaar.

Technisch is deze compact disc-speler volledig gerestaureerd door Vintage Audio Repair, DE specialist in reparaties en restauraties op vintage audioapparatuur.

Tijdens de restauratie zijn alle uitgedroogde elco’s vervangen door moderne Panasonic elco’s. Daarnaast zijn alle slechte soldeerverbindingen hersteld en is de laser afgeregeld volgens de service manual procedure. Uiteraard is hij volledig schoongemaakt van binnen en buiten.

Het is erg moeilijk om een exemplaar te vinden dat in dezelfde technisch perfecte werkende toestand als dit exemplaar is. De CD-100 wordt verkocht met 60 dagen garantie, waardoor je geen kat in de zak koopt.

Verkocht

14-07-2019

Disc format: CD

Digital converter: 2 x TDA1540D

CD Mechanism: CDM-0

Frequency response: 20Hz to 20kHz

Dynamic range: 90dB

Signal to Noise Ratio: 90dB

Channel separation: 86dB

Total harmonic distortion: 0.005%

Line output: 2V

Dimensions: 320 x 73 x 267mm

Weight: 5kg

Year: 1982