Pro-Ject A1 Platenspeler

€399,00 met 2 jaar garantie

 • Speed: 33, 45 (electronic speed change)
 • Drive principle: belt drive, fully automatic
 • Platter: damped aluminium platter
 • Wow & flutter: 33: +/-0,27%; 45: +/-0,25%
 • Speed drift: 33: +/-0,75%; 45: +/-0,65%
 • Signal to noise: 65dB
 • Tonearm: ultra-light-mass 8,3” aluminium tonearm
 • Effective arm length: 211mm
 • Overhang: 19,5mm
 • Included accessories: 15V DC / 0,8A power supply, dust cover, 7‘‘ single adapter, feltmat, phono cable
 • Power consumption: 1,5W
 • Dimensions: 430 x 130 x 365 mm (WxHxD)
 • Weight: 5,6 kg net

Pro-Ject A1 Platenspeler

Automat Line

De A1 introduceert de compleet nieuwe Automat Line. Sinds de oprichting in 1991 heeft Pro-Ject altijd één doel gehad: zoveel mogelijk mensen laten genieten van hifi-muziek. Ze hebben hun productcatalogus uitgebreid met een volautomatische draaitafel op instapniveau om zo nieuwe kansen te creëren voor toekomstige vinylbeginners en -liefhebbers. Erg handig als je geen vaste hand hebt of bang bent dat je de platenspeler te lang laat draaien aan het einde van de plaat.

De A1 wordt met de hand gemaakt in Duitsland door een traditionele manufactuur met een schat aan ervaring in het maken van automatische draaitafels. Zelfs de afzonderlijke componenten worden voor 98% in Duitsland gemaakt en geproduceerd. In combinatie met Pro-Ject-technologie en -ideeën stellen ze nieuwe normen in het ontwerp van automatische draaitafels. De nieuwe A1 is je beste metgezel om comfortabel te genieten van je favoriete platen zonder ze te beschadigen, zoals veel andere budget platenspelers wel doen.

De A1 heeft een volautomatische start/stop waarbij de automaat volledig ontkoppeld is gedurende de looptijd van de plaat. De volledig mechanische automaat wordt ingeschakeld wanneer u op start drukt en de toonarm wordt automatisch naar de lead-in-groef van de plaat verplaatst.

ULM aluminium toonarm
De A1 heeft een ultralichte aluminium toonarm van 8,3 inch. Samen met de Ortofon OM10, die perfect bij dit ontwerp-principe past, krijgen we een buitengewoon snelle respons en detail in termen van transiënten en microdynamica. Tracking force en anti-skating worden vooraf ingesteld zodat u hem thuis direct kunt aansluiten.

Ortofon OM10
Gedetailleerde respons en microdynamica
Een weinig bekend feit is dat de OM-serie cartridges hun roots en nalatenschap hebben in ultralichte toonarmontwerpen. Voorgemonteerd en afgesteld in onze fabriek, is het de perfecte match met de A1.

Nieuwe headshell
Koolstofvezel versterkt
De headshell is gemaakt van koolstofvezel versterkt met polymeer dat stabiel en stijf is, terwijl het gewicht superlaag blijft. Het composietmateriaal resulteert in een uitstekende interne demping van resonanties.

Houten onderstel
Zwaar en vermijdt holle ruimtes
Het chassis vermijdt waar mogelijk holle ruimtes, met precies genoeg ruimte om alle interne werkingen van de A1 nauwkeurig te passen. Hierdoor reduceert de zware massa van het chassis ongewenste resonanties tot een minimum.

Gedempt plateau
Precisie uitgebalanceerd aluminium
De dempingsring aan de binnenkant voegt gewicht toe en vermindert resonanties. In de laatste stap wordt het plateau gedraaid en nauwkeurig uitgebalanceerd om de fijne randen en de laagste wow- en flutter afwijkingen op te vangen.

Connect it E

De phono interlink die bij deze platenspeler geleverd wordt vinden wij van Vintage Audio Repair het zwakke punt. We raden aan om meteen een flinke upgrade te doen door middel van een Van Damme Quasi gebalanceerde phono kabel van 37,50. Koopt u meerdere producten tegelijk bij ons (versterker, platenspeler, speakers, streamer, tapedeck etc) dan is deze interlink gratis.

Phono-voorversterker
Ingebouwde schakelbare voorversterker
Als je geen phono-voorversterker hebt in je huidige set up, profiteer je van de ingebouwde A1s. Als je een andere phono-voorversterker wilt gebruiken, kun je deze eenvoudig uitschakelen.

33/45 toeren
Klaar voor singles & LP’s
Het is niet nodig om de positie van de riem te veranderen. Verander eenvoudig de snelheid met slechts één druk op de knop en luister naar je favoriete lp’s en singles.

Automat Line

Handgemaakt in Duitsland
De A1 is volledig handgemaakt in Duitsland en kan terugkijken op tientallen jaren ervaring. In combinatie met Pro-Ject-technologie stelt het nieuwe normen in het ontwerp van automatische draaitafels.