Thorens TD-145 mkII Platenspeler

Verkocht

  • Type: semi-automatic turntable
  • Drive method: belt drive
  • Speeds: 33 and 45rpm

Thorens TD-145 mkII Platenspeler

Status: verkocht

Met de TD160 had Thorens een waardige opvolger voor de TD150 uitgebracht. Dit model ging als warme broodjes over de toonbank. Wekelijks krijgen we ze nog in onze werkplaats voor een uitgebreide APK beurt, nieuwe audiokabels en een beter element. Wie er een heeft doet deze nooit meer weg en wie er een gehoord heeft gaat op zoek. Soms hebben we ze maar vaak zijn ze ‘in a heartbeat’ weg. 

De TD-145 was de luxere versie van de TD-160. Dezelfde motor, hetzelfde verend opgehangen subchassis en dezelfde TP-16 arm maar nu met automatische afslag! Als de plaat aan het einde komt wordt met een solenoid de lift bedient en gaat de arm van de plaat af. Ook wordt de motor uitgeschakeld. 

Dit is de mkII versie met de verbeterde TP-16 arm waarbij de zware headshell is vervangen door een vast kop op een lichte afneembare arm buis waardoor de massa van de arm aanzienlijk omlaag kon gaan en deze arm perfect aansluit bij de high compliance elementen van die tijd. De Shure V15 en de Stanton 681EEE.

Gezien de schaarste qua inkoop van dit soort platenspelers heb ik deze uit mijn prive-verzameling gehaald. Zoals altijd zijn ze al verkocht voor ik het laatste schroefje erin gedraaid had en heeft een hele gelukkige eigenaar gevonden die er weer jaren lang elpees op gaat draaien.