Thorens TD-150 Platenspeler

VERKOCHT

Thorens TD-150 Platenspeler

Deze schitterende Thorens TD-150 is het eerste type van deze beroemde draaitafel. Samen met de Linn LP12 en de Ariston de eerste sub suspension draaitafels, ofwel draaitafels met een sub chassis waar de arm en het lager op gemonteerd zijn. De snaar aangedreven motor is aan het main chassis gemonteerd waardoor trillingen van de motor weggehouden worden bij de arm / het element. In de jaren zestig was dit een ware revolutie en ook nu zijn lang niet alle draaitafels die gemaakt worden voorzien van zo’n ingenieuze ophanging. 

De eerste serie van deze draaitafel werd door niemand minder dan EMT geproduceerd. Optioneel kon een duurdere arm gemonteerd worden, in dit geval een houten Pritchard arm. 

We hebben er een nieuw Ortofon OM5E element onder gemonteerd en hebben er een betere audio kabel op aangesloten. De sub chassis veren en de snaar zijn uiteraard vervangen en de draaitafel is door ons afgesteld, gereinigd en gesmeerd.

De kartonnen bodem is ergens in de afgelopen 60 jaar verwijderd en in plaats daarvan staat deze Thorens op 4 stoere poten.

De stofkap die er bij zit verdient geen schoonheidsprijs maar kunnen we tegen inkoopsprijs vervangen door een nieuw exemplaar in helder of rookkleurig plexiglas.