Thorens TD126 MKIII Platenspeler

Verkocht

Thorens TD126 MKIII Platenspeler

Status: Verkocht

De laatste ‘echte’ Thorens draaitafel, gerestaureerd door Vintage Audio Repair. Tijdens de revisie zijn alle elco’s in de motorsturing en voeding vervangen, is er een nieuwe snaar gemonteerd en zijn de motor en het plateau lager gereinigd en gesmeerd. Alle schakelaars zijn uit elkaar gehaald en gepolijst. Alle lampjes zijn vervangen door nieuwe lampjes. De arm hebben we vakkundig afgesteld op het reeds aanwezige, fantastische Shure Me97HE element. Dit element hebben we voorzien van een nieuwe Hyper Elliptische naald. De audiokabel is vervangen door een van Damme OFC silver plated quasi gebalanceerde audio kabel voor minimale brom zonder een extra aardedraad.

De TD-126 van Thorens is de transcriptie draaitafel voor veeleisende muziekliefhebbers en professionele gebruikers.

Het is het product van 95 jaar ervaring in de constructie van platenspelers, gekoppeld aan de beheersing van de meest geavanceerde technologie op het gebied van fijne mechanica en elektronica. De belangrijkste doelstellingen van de Thorens-ingenieurs blijven ongewijzigd: robuustheid, betrouwbaarheid en levenslang onderhoud van de oorspronkelijke prestatiespecificatie.

In de constante strijd tegen rumble ontwierp Thorens een servogestuurde elektronische riemaandrijving om te associëren met hun unieke zwevende ophangingssysteem. Dankzij dit exclusieve ontwerp kan de TD-126 rumble-cijfers claimen die door geen ander aandrijfsysteem worden geëvenaard.