Uniek Audio Speakers

Niet meer leverbaar

  • Type: Passief, tweeweg luidspreker
  • Ontwerp: Transmissielijn
  • Vermogen: 60 Watt RMS
  • Gevoeligheid: 86 dB
  • Impedantie: 6 ohm
  • Luisterbereik: 45 Hz tot 20 kHz
  • Crossover: 1800 Hz
  • Gewicht: 14,5 kg
  • Afmetingen: 70cm x 41cm x 41cm

Uniek Audio Speakers

Hoe mooi geluid kan zijn
Status: niet meer te koop

Goed geluid biedt rust. Goed geluid hoeft niet hard te staan. Van goed geluid kun je gewoon genieten. Uniek Audio laat zien dat dit goede geluid ook mooi kan zijn. In ieder interieur.

Waar vroeger onze audioinstallatie in de huiskamer stond te pronken, moet media vandaag de dag onzichtbaar zijn. Helaas betekent dat ook vaak inboeten op de kwaliteit. Uniek biedt een prachtig stereogeluid dat weer gezien mag worden. En horen natuurlijk!

Media is lifestyle. Dus jouw audio moet bij jou en je interieur passen. Met de speakers van Uniek haal je naast een geweldig zuiver geluid met een brede soundstage ook een mooi Dutch Designmeubel in huis.


Het Geluid

Door de combinatie van design met het ruime geluidsbeeld van de Uniek Audio speakers is het een verassing waar het geluid vandaan komt.

Het Design
Waarom zouden speakers rechthoekig moeten zijn? Probeer je speakers niet te verstoppen, maak ze de eyecatchers van je interieur!

De beleving
Geluid in balans biedt rust. Er is zoveel geluidsvervuiling overal om ons heen. Beloon jezelf met de rust en het genot dat deze speakers bieden. Voor het oog en voor het oor.

Verborgen Schoonheid

De Transmissielijn

Verborgen in het hart van de luidsprekers zit het “geheim”. Binnenin vind je het akoestische doolhof, ook wel de transmissielijn genoemd. Dit zorgt voor een mooie open klank en details in de lage frequentie van het geluid uit de luidsprekers.

Doordat de transmissie-einden schuin naar elkaar toe gericht zijn, creëer je een mooi vol geluid op de luisterpositie. Terwijl de het in de rest van de kamer voor een heerlijk onvermoeid geluid zorgt.

exploded colored


Passieve Luidsprekers

Duurzaam & Bewust

Onze luidsprekers zijn passief. Wat betekent dat? Heel simpel, je dient ze aan te sluiten op een versterker.

Waarom Uniek haar speakers passief gemaakt heeft? Daarvoor zijn twee belangrijke redenen: duurzaamheid en smaak.

Duurzame ontwikkeling

De techniek gaat hard. Zo ontwikkelen DAC’s nog voortdurend, komen er nieuwe streaming diensten, zijn er ontwikkelingen in de versterkers en zelfs in de phono-trappen worden nog regelmatig vernieuwingen uitgebracht. Door de luidsprekers passief te maken, blijven ze lang relevant. Zo zijn er nu nog relevante luidsprekers op de markt van meer dan 50 jaar oud.

Persoonlijke smaak

De één wil een platenspeler kunnen aansluiten, de ander wil Spotify Connect en weer een ander streamt liever via bluetooth.

Buiten voorkeur voor de mogelijkheden speelt ook geluid een grote rol bij het matchen van jouw ideale versterker. Zo klinkt een Yamaha heel anders dan een Marantz. En dan hebben we het nog niet eens over Klasse A, A-B, D of een buizenversterker.

Keuzehulp

Uniek helpt je graag bij het uitzoeken van de voor jouw perfecte installatie maar heeft besloten dit niet te integreren in de luidsprekers.


Over Remy Bakker

Innovatief En Stijlvol Design
Al van jongs af aan gek op muziek en audio apparatuur. Als designer en techneut al jaren bezig met het ontwikkelen van luidsprekers. Puur vanuit persoonlijke passie! In 2019 begonnen met de ontwikkeling van deze ronde transmissielijn met geluid op nummer één. Direct gevolgd door design. Na verschillende prototypes en veel positieve reacties heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken. Het begin van Uniek Audio.

Uniek Audio & True-Blue Box

Mooi In Vorm En Geluid

Toen Uniek Audio nog enkel op papier bestond, leerde ik True-Blue Box kennen op XFI (inmiddels bekend als Dutch Audio Event) en ik was meteen verliefd. Zij lieten zien hoe mooi een versterker kan zijn.

Toen ik midden 2020 het eerste prototype afgerond had, heb ik meteen contact gezocht met Esther en Abbe. Na ruim anderhalf jaar finetunen hebben we ze eindelijk in volle glorie gezamenlijk kunnen testen en ik moet zeggen dat het een geweldige combinatie is!

Een Rustige Luister-Ervaring

De kleine krachtige versterker haalt het beste in de Uniek speakers naar boven. Open heldere klanken met flinke body zorgen voor een genot bij een breed scala aan muzieksoorten. De snelheid van zowel de versterker als de speakers zorgt ervoor dat het geluid nooit rommelig wordt, en dat met een prachtig breed- en bijna 3D- geluidsbeeld.


Tekst en foto’s van uniekaudio.nl