VOX AC30 jaren ’60

Te koop, nog niet gereviseerd.
Prijs in overleg.

Status: te koop, maar nog niet gereviseerd

VOX AC30 jaren ’60

Deze bijzondere Vox gitaarversterker domineert al jaren onze showroom. Zodra de planning het toe laat zullen we hem onderzoeken en reviseren. Laat het ons weten als je interesse hebt.

Vox AC30-gebruikers zijn onder meer , The Shadows, The Beatles, Rory Gallagher, Brian May (Queen). Een behoorlijk diverse reeks muziekstijlen die de veelzijdigheid en duurzame kwaliteiten van deze versterker versterken.

De Vox AC30 is ontworpen en origineel gemaakt door JMI (Jennings Musical Industries). Uiteindelijk kocht een grote Britse muziekdistributeur genaamd Dallas Arbiter (ze waren de Fender-importeur totdat Fender hun Britse operatie oprichtte) de rechten en begon met het maken van een paar versterkers, en toen kocht Korg de rechten. Korg is een toonaangevende Japanse toetsenbordmaker en had geen productlijn in het VK, dus het was een uitdaging om de versterkers te vervaardigen.

Marshall kwam te hulp. Aan het begin van de Korg-productie bouwde Marshall de VOX-versterkers. Klinkt als ketterij, maar het was zakelijk gezien een goede zaak. Buiten het VK werden Marshall-producten gedistribueerd door Korg, dus er was al een nauwe zakelijke relatie.

Elk buizen Vox AC30 ooit gemaakt, heeft vier EL84’s. In 1960 was dit een veelvoorkomende goedkope buis die in platenspelers werd gevonden. Gewoonlijk was er maar één, dus als je er vier gebruikte, kon het uitgangsvermogen worden vermeld als 30 watt.

Je kunt vandaag de dag nog steeds een nieuwe Vox AC30 kopen, dus dezelfde versterker is al 55 jaar in productie!