Wharfedale Denton 85 Anniversary

De actieprijzen van www.wharfedale.eu gelden ook bij Vintage Audio Repair! Bestel per mail.

  • Antique Walnut € 799,00 per paar
  • Mahogany Red € 799,00 per paar
  • Zwart € 749,00 per paar

12-11-2021

Beschrijving 2-weg geventileerde box / standmount
Behuizingstype Basreflex
Transducer-aanvulling 2 wegen
Bass-stuurprogramma 165 mm zwart geweven kevlar kegel
Treble-stuurprogramma Zachte koepel van 1 inch (25 mm)
Gevoeligheid (2,0 V @ 1 m) 88dB
Aanbevolen versterkervermogen 20-120W
Piek SPL 95dB
Nominale impedantie
Minimale impedantie 3,8 Ω
Frequentiebereik (+/- 3dB) 45Hz ~ 20kHz
Basuitbreiding (-6dB) 40Hz
Crossover-frequentie 3,1 kHz
Kastvolume 13.5L
Afmetingen H x B x D 340 x 240x (275 + 12) mm
Netto gewicht 9,0 kg / stuk

Wharfedale Denton 85 anniversary

Heritage oftewel nalatenschap. En wat is deze dan wel? Een uitleg. In de mid sixties, 1967 om precies te zijn, kwam de Engelse luidsprekerfabrikant Wharfedale met de eerste versie van de Denton op de markt. Dit was meteen een succes waarna diverse typen van de Denton- aangepast aan de stand van de technische ontwikkelingen -volgden. Het waren de ‘roaring’ jaren van HiFi die met de komst van de Denton85 in 2017 als ‘re-make’ ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van Wharfedale een absoluut hoogtepunt heeft gekregen. Gebouwd als een bas-reflex in een  twee-weg configuratie, mag de Denton85 zich verheugen in lovende kritieken van de vakpers over de hele wereld en inmiddels een grote schare van muziekliefhebbers.

Onder de traditionele buitenkant is de Denton 85th Anniversary volledig up-to-date en maakt gebruik van een mix van traditionele en geavanceerde technologie. De basunit is voorzien van Wharfedale’s innovatieve geweven Kevlar-conus die is gemonteerd op een stijf gegoten chassis, deze combinatie levert een rijke, gedetailleerde bas / middentonenuitvoer met uitstekende dynamische prestaties. Hoge frequenties worden afgehandeld door een geweven, zachte koepelvormige treble-eenheid van textiel met een ferrietmagneet met hoge flux, ontworpen voor een soepele, gedetailleerde HF-extensie.

Deze aandrijfeenheden worden gecombineerd door een zeer onderzochte crossover die bijna onhoorbaar is voor de luisteraar, wat resulteert in een coherente, naadloze muzikale output die zowel opwindend als natuurlijk is in de weergave van elk bronmateriaal.

Maak een afspraak om te luisteren, uiteraard kun je ook je eigen versterker meenemen.

Onlangs heeft de Denton 85 een 4,5 sterren review gekregen van Hifi.nl. Een zeer uitgebreide review die zeker het lezen waard is, klik hier. 

Een interessante (en grappige) Youtube review is deze van Joe N Tell.