Wharfedale EVO 4.1 speakerset

De actieprijzen van www.wharfedale.eu gelden ook bij Vintage Audio Repair! Bestel per mail.

 • € 599,00 per paar
 • In de kleuren walnut, wit en zwart

04-07-2021

Beschrijving 2-weg boekenplank luidspreker
Behuizingstype basreflex
Transducer-aanvulling 2 wegen
Bass Driver 5 “(130 mm) zwart geweven Kevlar®-kegel
Midrange-stuurprogramma
Drievoudige bestuurder 30 * 60 mm AMT
AV-schild Nee
Gevoeligheid (2,83 V @ 1 M) 87dB
Aanbevolen versterkervermogen 25-100W
Piek SPL 104dB
Nominale impedantie 8Ω compatibel
Minimale impedantie 3.5Ω
Frequentiebereik (+/- 3dB) 64Hz ~ 22kHz
Bass-extensie (-6dB) 55Hz
Crossover-frequentie 2.9kHz
Afmetingen (HxBxD) 335 x 210 x (285 + 10) mm
Netto gewicht 7.8kg / pcs
 • Wharfedale EVO4.2 Speaker – Walnut 849,00 set
 • Wharfedale EVO4.2 Speaker – Wit 849,00 set
 •  Wharfedale EVO4.2 Speaker – Zwart 849,00  set
 • Wharfedale EVO4.3 speakers – Walnut 1.399,00 set
 • Wharfedale EVO4.3 speakers – Wit 1.399,00  set
 • Wharfedale EVO4.3 speakers – Zwart 1.399,00  set
 • Wharfedale EVO4.4 speakers – Walnut 1.799,00 set
 •  Wharfedale EVO4.4 speakers – Wit 1.799,00 set
 •  Wharfedale EVO4.4 speakers – Zwart 1.799,00 set

Neem je eigen versterker mee en kom de Wharfedale EVO 4.1 speakers beluisteren!

De Evo4-serie bevindt zich tussen de Wharfedales Award-Winnende Diamond 11-serie en Wharfedale’s toekomstige vlaggenschip, de Elysian-luidsprekers. Deze serie is ontwikkeld naast het Elysische project en komt voort uit hetzelfde uitgebreide onderzoek en ontwikkeling. Met kenmerken die op dit prijspunt zelden op producten te zien zijn, zoals de aanzienlijke, goed gebouwde kasten, de prachtig gebogen zijkanten en de verfijnde driver rangschikking.

AMT (Air Motion Transformer) Omvormer

Evo4’s AMT hoogfrequent unit produceert geluid op een compleet andere manier dan conventionele koepeltweeters. De lint-technologie maakt gebruik van een groot, geplooid, lichtgewicht diafragma, aangedreven door een reeks magneten. Dit is een uiterst efficiënte en nauwkeurige methode om hoogfrequent geluid te creëren, waardoor de Evo4-serie een open en soepel klinkende bovenkant heeft, zonder al te fel en hard te zijn.

Deze AMT linttweeter is gekoppeld aan een snelle, responsieve en gedetailleerde koepelmiddentoner. Deze zachte stoffen koepel is voorzien van een uitgebreide demping, ontluchting en een speciaal ontworpen achterkamer, zodat de driver ongelooflijk gedetailleerd kan klinken, met een brede spreiding zodat u de muziek kunt horen zoals bedoeld, waar u ook zit. Deze midrange driver is te vinden op alle luidsprekers binnen het Evo4-bereik, met uitzondering van de Evo-4.1.

Geoptimaliseerd Cross-over Netwerk

De output van de tweeter en de woofer wordt zorgvuldig gecombineerd door een grondig onderzochte crossover die is ontwikkeld met behulp van Wharfedale’s Computer Aided Optimization technologie. Elke crossover wordt zorgvuldig geëvalueerd met behulp van een breed scala aan muziek, waarbij de nadruk ligt op de levensechte weergave van stemmen en instrumenten naast de dynamiek van de muzikale uitvoering.

Kevlar Woofer

Lage frequenties worden behandeld door Wharfedales lage-vervorming motorsysteem, gekoppeld aan geweven kevlar conussen om krachtige bas te leveren die je zowel kunt horen als voelen. Deze sterke, lichtgewicht kevlar maakt de driver zowel snel als krachtig, wat zorgt voor een nauwkeurige en dodelijke bas die indrukwekkend laag en luid kan zijn wanneer dat nodig is. Kevlar is een materiaal dat van nature zelf dempend is om resonanties te verminderen en te verdelen tot vrijwel verwaarloosbare niveaus. Bovendien zorgt een vaste, geprofileerde faseplug voor een soepele akoestische afrol, wat de integratie met de AMT hoogfrequente transducer van de luidspreker nog meer ten goede komt.

Slot Loaded Profiled Port

De basuitbreiding van de Evo4 wordt vervolgens uitgebreid en verbeterd door de meest geavanceerde versie van de Wharfedales signature slot-loaded baspoort tot nu toe. De SLPP of Slot Loaded Profiled Port is ontworpen om de basprestaties van de luidsprekers uit te breiden met behulp van een zorgvuldig ontworpen poort in de basis van de luidspreker, waardoor de Evo4-luidsprekers veel vergevingsgezinder zijn met hun plaatsing, waar de meeste luidsprekers zouden worstelen met de basuitgang, zullen de Evo4’s nog steeds schitteren.

Doel-gericht Cabinet Design

De kast van Wharfedale EVO 4.1 is speciaal ontworpen om het geluidskarakter en het fraaie uiterlijk van de kast te waarborgen. De kast is opgebouwd uit hoogwaardige materialen en composieten met interne demping en versteviging. Het gebogen ontwerp van de kast verspreidt het geluid van de drivers nauwkeurig in uw luisterruimte en voorkomt staande golven in de kast die het geluid kunnen kleuren en vertroebelen. De kast is verkrijgbaar in een zwarte, witte en walnoothouten afwerking. Het wordt geleverd met een akoestisch transparant doekrooster dat magnetisch wordt bevestigd aan de voorkant van de luidsprekerkast.
Slot-Loaded Distributed Port Design: De EVO 4.1 maakt gebruik van een slot-loaded distributed port design, waarbij de interne poortbuis opent in een sleuf die gevormd wordt tussen de luidsprekerkast en de sokkel. Dit vermindert de turbulentie en de hoorbare “chuffing” van conventionele poortsystemen, die wordt veroorzaakt door de plotselinge uitbarsting van hogedruklucht in de lage druk in de ruimte. Een ander voordeel is de verhoogde efficiëntie van de energieoverdracht van de basreflexafstemming naar de ruimte. Beide uiteinden van de poort zijn voorzien van een semi-parabolische in- en uitgangscurve die de luchtstroom door de poortbuis regelt en een hoger luchtvolume in het met sleuven belaste systeem mogelijk maakt voor een verdere verbetering van de laagfrequente outputprestaties van de luidspreker.

Dubbele bindingspalen

De EVO 4.1 boekenplankluidspreker heeft twee sets bindposten die zijn verbonden met jumperplaten. De bindingspalen zijn geschikt voor blote draad (tot 10AWG), pinaansluitingen, spadeaansluitingen en banaanstekkers (enkelvoudig). Met behulp van deze dubbele bindingspalen kunt u de luidsprekers bi-amperen of bi-wireen. Bi-bekabeling of bi-amping van de luidspreker zorgt voor een betere prestatie van de lage en hoge tonen.

Bi-Wiring

Bi-bekabeling kan zorgen voor merkbare verbeteringen in de algehele transparantie van uw luidsprekers. Voer afzonderlijke luidsprekerkabels naar de lage- en hogefrequentiedrivers van een enkele versterker (de bovenste set van bindingspalen is voor de hogefrequentiedrivers; de onderste set van bindingspalen is voor de lagefrequentiedrivers).

Bi-Amping

Met bi-amping kunt u afzonderlijke versterkers gebruiken voor de hoge & lage frequentie secties van uw luidspreker voor een groter dynamisch bereik & lagere vervorming. We raden aan dat uw afzonderlijke versterkers dezelfde versterking hebben om de stembalans van de luidspreker te behouden.

Bekijk hier voor een overzicht van de recensies uit oktober 2020. (Engels)

Bekijk hier voor een overzicht van de recensies uit november 2020. (Engels)

Bekijk hier voor een overzicht van de recensies uit december 2020. (Engels)