Wharfedale Linton Heritage

De actieprijzen van www.wharfedale.eu gelden ook bij Vintage Audio Repair! Bestel per mail.

 • Wharfedale Linton stands set – Walnut Veneer 399,00 
 • Wharfedale Linton stands set – Zwart 399,00
 • Wharfedale Linton stands set – Mahogany Red 399,00
 • Wharfedale Linton speakers set – Mahogany Red 1.249,00 
 • Wharfedale Linton speakers set – Zwart 1.249,00
 • Wharfedale Linton speakers set – Walnut Veneer 1.249,00
 • Actie: Wharfedale Linton Heritage speakers + stands combideal= 1399 euro. Verkrijgbaar in 3 kleuren.

24-04-2020

 • Monitor model
 • 3-weg, bas-reflex
 • SPL 110dB
 • Gevoeligheid 90dB
 • Impedantie 6 ohm
 • Frequentiebereik 40Hz-20kHz
 • Wisselfrequentie 630Hz en 2,4kHz
 • Breedte x diepte x hoogte: 30 x 33 x 43,7 cm
 • Verkrijgbaar in Walnut, Mahogany
 • Gewicht 18,4 kg
 • Wijzigingen voorbehouden
 • De in houtsoort bijpassende stand met plaats voor elpees is optioneel voor 149 euro per stuk.

Neem je eigen versterker mee en kom de Wharfedale Linton Heritage speakers beluisteren!

Geen fabrikant van luidsprekers kan bogen op een rijkere historie dan Wharfedale. Sedert 1932 omvat de nalatenschap van oprichter Gilbert Briggs talloos vele innovaties die gemeengoed werden tot op de dag van vandaag.

Onder leiding van Gilbert Briggs introduceerde het merk na de oprichting in 1932 bijvoorbeeld als eerste een luidspreker met een keramische magneetkern, de beroemde Wharfedale Bronze. Wharfedale kwam ook als eerste met het idee om een 2-weg luidspreker te ontwikkelen. Gedreven door een passie voor natuurgetrouwe muziekweergave groeide Wharfedale onder leiding van Briggs gedurende de jaren ’60 en ’70 uit tot één van de meest toonaangevende luidsprekerfabrikanten.

Ook vandaag de dag is het Wharfedale’s missie het produceren van betaalbare luidsprekers. Een team van vijftig ontwikkelaars bemannen de research afdeling in Huntingdon, Cambridgeshire (UK) om deze missie uit te voeren met aan het hoofd Peter Comeau. Hij is verantwoordelijk voor de Heritage series, met namen als Denton en Linton.

Met de Heritage Series is Vintage Audio Repair verheugd dit model aan te kunnen bieden.

Beroemde modellen uit het verleden.

Om zijn geschiedenis te vieren, heeft Wharfedale de Heritage Series-recreaties gemaakt van beroemde modellen uit het verleden, volledig opnieuw ontworpen met behulp van hedendaagse technieken en materialen. De nieuwste luidspreker in deze collectie is de Linton.

De originele Linton debuteerde in 1965 en de lijn ging door in verschillende iteraties tot het einde van de jaren zeventig. Het was een klassiek model van zijn tijd, gezien als een serieuze hifi-luidspreker, maar ook relatief betaalbaar. De kast was aanzienlijk, groot genoeg om drie aandrijfeenheden te bevatten, waaronder een flinke baseenheid, maar niet overdreven onpraktisch volgens de normen van de dag.

De nieuwe Linton heeft een duidelijke familiegelijkenis. Het is ook een drievoudig standaardmodel – een zeldzaamheid in de moderne tijd – met vergelijkbare proporties als de klassieke Linton-modellen. De kast met houtfineer heeft een vintage look, maar de afwerking is duidelijk eigentijds.

Retro stijl, tijdloze muzikaliteit

De Linton maakt gebruik van zijn brede bas door een grote (volgens moderne normen) basdriver met een 200 mm Kevlar-conus, gemonteerd op een stijf, gegoten chassis. Hierboven zit een 135 mm midrange-driver, ook met een geweven Kevlar-conus en gehuisvest in zijn eigen interne behuizing. Ten slotte kan een 25 mm-tweeter met een stoffen koepel en een ferrietmagneet met hoge flux de hoge frequenties aan.

De originele Linton-incarnaties van de jaren zestig en zeventig stonden bekend om hun rijke en natuurlijke geluidskwaliteit; het nieuwe model behoudt deze kenmerken, maar verbetert de prestaties op elke afdeling. De bas is diep en goed gedefinieerd, het middenbereik helder en open, met vrij ademende dynamiek en een uitgebreide toonladder die muziek tot leven brengt. Het is een geluid waar je in kunt duiken en jezelf in kunt verliezen, terwijl je album na album luistert; een nostalgische knipoog naar het verleden verheven tot een toekomstbestendig niveau.

Ontworpen om in de smaak te vallen

Dit is een luidspreker die authenticiteit uitstraalt, ontworpen om de toegewijde muziekliefhebber aan te spreken.

In overeenstemming met een ontwerp dat bedoeld is om gekoesterd te worden, heeft de nieuwe Linton met de hand op elkaar afgestemd houtfineer en optionele bijpassende standaards met een vergelijkbare klassieke stijl. Op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat elke luidspreker op de perfecte hoogte staat voor een zittende luisteraar, het stijve metalen frame van de standaard zorgt voor kritische demping van ongewenste trillingen, verfraaid met houtgefineerde panelen aan de boven- en onderkant als aanvulling op de luidsprekers. Het ontwerp biedt zelfs ruimte om vinylplaten op te bergen binnen de structuur van de stand.

Wilt u zich verder verdiepen in bovenstaande modellen, lees dan hieronder enkele reviews:

What Hifi: https://www.whathifi.com/reviews/wharfedale-linton

Stereophile: https://www.stereophile.com/content/wharfedale-linton-heritage-loudspeaker

7review: https://7review.com/wharfedale-linton-review/