300B Triode Dick Oliver reparatie

In de jaren negentig en zero’s heb ik heel wat audio zelfgebouwd. Buizenversterkers, elektrostatische luidsprekers en simpele transistorversterker ontwerpen hadden mijn interesse en in mijn vrije tijd bouwde ik veel circuits na of prutste zelf wat in elkaar.

Guru Dick van de Merwe was mijn grote voorbeeld en zijn site triodedick.com werd dan ook van voor tot achter gelezen. Wil je meer lezen over onze vriendschap lees dan Dick zijn ‘op bezoek bij’ op de audio creative website.

Zelf heb ik de Anastasia met EL34 eindbuizen en de Little Ceasar met 2A3 buizen gebouwd. Altijd net een beetje anders, vaak goedkoper want als student was mijn budget beperkt. 

Ik was dan ook blij verrast toen ik deze prachtige Oliver versterker binnen zag komen, ook ontworpen door Dick. Deze was gebouwd met louter eersteklas onderdelen, precies volgens de uitvoerige beschrijving van de website. Na een paar reparaties en wat onderhoud uitgevoerd te hebben viel me weer op waarom deze versterkers zo geliefd zijn. Het geluid is magisch, echt betoverend. Zo gemakkelijk dat je hem eigenlijk niet uit kan zetten en er telkens weer andere nummers op wilt laten spelen.