Quad 22 Vintage Audio Repair

Een kijkje in de werkplaats

Revisie in de Picture

Schermafbeelding 2020 10 28 om 13.24.11

Afgelopen week hebben we een bijzonder Quad 2 set onder handen genomen. De set heeft dienst gedaan bij de TU Eindhoven, maar als wat? Als meetversterker? Als omroepinstallatie, als voorbeeld voor de ingenieurs in opleiding? Of op de rectorskamer om wat stemmige jazz af te spelen? We zullen er nooit achter komen. Na 67 jaar is de set vrijwel opnieuw opgebouwd met NOS buizen, nieuwe weerstanden, nieuwe condensatoren en nieuwe elco’s.

De Quad 2 set bestaande uit de Quad 22 en Quad II is een van de best klinkende en mooist gebouwde vintage buizen versterkers. Alle onderdelen zijn heel ordelijk gemonteerd, we hebben ons best gedaan om naast technisch goed werk ook het ordelijke aspect te handhaven. Zo hebben we gezocht naar onderdelen die zoveel mogelijk lijken op de originele onderdelen. De grote voedingselco in het rechthoekige blok hebben we open gezaagd, voorzien van een nieuwe elco en weer keurig dicht gesoldeert. 

De set klinkt geweldig mooi en kan weer jaren mee. Maar ondanks ons enthousiasme en vakmanschap moeten we niet uit het oog verliezen dat de set bijna 70 jaar oud is. Veiligheidseisen waren in die tijd nog lang niet zo verstrekkend als nu. We raden daarom altijd aan om in de buurt te blijven als een vintage versterker speelt en deze op veilige afstand van kinderen te plaatsen, ook als deze gerestaureerd is.

Indien u ook zo’n prachtige Quad set wilt hebben neem dan contact met ons op. We hebben er weer twee ingekocht die we in opdracht voor u kunnen restaureren. Deze sets doen het fantastisch met jazz en klassieke muziek maar laten ook goed opgenomen pop en rock muziek volledig tot hun recht komen op een set speakers met een hoog rendement. De set is niet alleen een sieraad voor het oog, het is ook een uitstekende belegging. Elk jaar zien we de waarde van deze sets toenemen. En niet voor niks. They don’t build them like this anymore.