AT-LP5

Informatie

Sinds heden is Vintage Audio Repair dealer van Audio-Technica en verkopen wij diverse platenspelers en accessoires van dit prachtige merk. U kunt onze spullen bekijken in Het Magazijn op Voorstraat 180 in Dordrecht. Het verschil met bestellen in een webshop is dat wij de platenspeler volledig afregelen. In de praktijk zien we namelijk dat de fabrieksinstellingen niet perfect zijn. Als u vragen heeft mail ons gerust.

De Audio-Technica AT-LP5 is onze favoriete Audio-Technica draaitafel. De J-arm en het AT-95EX element staan garant voor audiofiele performance die de concurrentie tot ver boven deze prijsklasse ver achter zich laat. Veel audiobladen onderstrepen de kwaliteit van de LP5 en roemen het allround karakter. De bouwkwaliteit is ongekend goed voor deze prijsklasse. Zo weegt deze draaitafel maar liefst 11 kilogram en dat vertaalt zich in een zeer strakke weergave. De USB aansluiting maakt het mogelijk om LPs via een PC of MAC computer te digitaliseren. Ook zit er een prima phono voorversterker ingebouwd (uitschakelbaar) waardoor de AT-LP5 ook op versterkers zonder pickup ingang aangesloten kan worden. We regelen de arm, de arm lagers en het element voor levering af zodat hij out of the box gebruikt kan worden.

Drie aanbevolen upgrades: een hoogwaardige interlink voor de verbinding tussen de platenspeler en de versterker, de Tonar kurk/rubber mat en het Audio-Technica afspeelgewicht. Met deze drie accessories zullen oudere, ietswat krommere LPs beter afgespeeld worden en zal elke LP meer definitie en strakker laag laten horen. Alhoewel het AT-95EX element van uitstekende kwaliteit is laat de LP5 duurdere (Audio-Technica) elementen tot 400 Euro volledig tot hun recht komen. We kunnen hier uiteraard uitgebreid advies over geven. Doordat we gepassioneerd zijn over de enorme potentie van de LP5 zullen we zelf ook diverse upgrades gaan ontwikkelen in het najaar waarmee de LP5 op een nog hoger niveau zal presteren. Bekijk vooral de positieve reviews op internet!

Prijs

399.-

Datum

17-07-2018

Technische details

  • AT95Ex Dual Moving Magnet-element
  • Universele headshellaansluiting
  • Origineel Audio-Technica J-vormig toonarmontwerp
  • Precisiegegoten aluminium draaischijf
  • Zware 5-mm Audio-Technica rubberen dempingsmat
  • Anti-vibratie en demping om ongewenste resonantie tegen te gaan
  • 33 en 45 toeren