Geiten haren borstel

Deze borstel is gemaakt van puur geitenhaar en wordt gebruikt voor het reinigen van platen met behulp van vloeistof. De vorm van de borstelharen is zodanig dat ze perfect zijn voor het invoeren van de opnamegroeven en grondig reinigen.

Oudere LP’s vereisen vaak meer aandacht om optimaal afgespeeld te kunnen worden. Vaak is er in de loop van de jaren veel stof en vettigheid in de groeven terecht gekomen. De carbon fiber borstel is helaas niet in staat om al deze vuiligheid die diep in de groef terecht is gekomen van de plaat af te poetsen. Nat reinigen is daarbij de enige remedie. Dit kan door middel van een geitenharen borstel en een speciale reinigingsvloeistof of een platenwasmachine.

Voor het optimale resultaat legt u uw plaat op de platenspeler en laat u het plateau draaien. Terwijl de plaat draait spuit u de reinigingsvloeistof op de plaat en gebruikt u de geitenharen borstel om stof en vuil uit de bodem van de groeven te poetsen. De reinigingsvloeistof bevat een vetoplosser die ervoor zal zorgen dat vet van de groeven los zal weken. Vervolgens veegt u dit vuil van de plaat af. Wanneer u daarmee klaar bent wacht u tot de vloeistof helemaal vervlogen is. Tot slot veegt u de losgeweekte maar nog niet verwijderde vuil met de carbon fiber borstel van de plaat af.

18.-

27-07-2018