GD2

De GD2 is 300 euro duurder dan de GD1, maar daar krijg je een hoop voor terug. Zo is het plateau zwaarder uitgevoerd in 12mm acryl en weegt dan 1050 gram. Een siliconen riem zorgt voor de overbrenging van de energie afkomstig van de AC synchroonmotor. De GD2 beschikt over twee HD Fiber sokkels voor een nog betere demping. Verder is de vering van de motor werkzaam op sokkel nummer 1 en die van de koolstof toonarm op sokkel nummer 2. Hij staat iets hoger op de poten met afmetingen van 450 x 365 x 130mm en weegt 7,2 kilo. Naast de stofkap krijg je er ook nog een extra contragewicht voor de toonarm bij. Een element dient zelf aangeschaft te worden. Want dat wordt in deze prijsklasse een te persoonlijke kwestie.

De stijve basis zoals in model GD1 wordt verdubbeld in model GD2. Twee lagen MDF HD van verschillende dikte worden van elkaar ontkoppeld door een laag isolerend en resonantiedempend materiaal. Het resultaat is een nog efficiëntere ontkoppeling van de motor op laag 1 (grote bron van zelf gegenereerde trillingen) van de arm en draaischijf op laag 2. Het constructieve materiaal is gelijk: samengeperst houtpulp en kunstharsen, bekend als MDF HD.

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeerd door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geïsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch vering-systeem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het 33 zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiënt geblokkeerd.

De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgt door een ronde siliconen rubber snaar. Een siliconensnaar is langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.

Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Een 3 delig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.

Model GD2 wordt geleverd met een rechte 8,6″ arm met koolstof armbuis. Koolstof is zeer licht en resonantiearm. De arm is voorzien van instelbare azimuth en instelbare dwarskrachtcompensatie. Een extra contragewicht wordt bijgeleverd wat de toepassing van veel modellen MM of MC elementen mogelijk maakt.

Model GD2 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 12 mm hoog (1100 gram). De draaischijf is na het snijden op een precisie-draaibank gekallibreerd. Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.

699.-

20-06-2018

 • Behuizing” 2 ontkoppelde HD Fiber plateaus 8.6″
 • Toonarm: Koolstof arm
 • Element: Niet meegeleverd
 • Aandrijving: Uitwendige siliconen snaar
 • Motor: AC Synchroonmotor 24V./ 500 tpm.
 • Ontkoppeling: Motor door afgestemde veren op plateau 1, toonarm en lager door separatie op ontkoppeld tableau 2.
 • Snelheden: 331⁄3 en 45 omwentelingen per minuut
 • Toerentalkeuze: Door omleggen snaar
 • Draaischijf: 12 mm. / 1050 gram laser gesneden en gekalibreerd op precisie draaibank. Vervaardigd uit helder acryl.
 • Dwarskrachtcompensatie: Mechanisch d.m.v. gewichtje
 • Afmetingen: (BxDxH) 450 x 365 x 130 mm
 • Gewicht: (verzendgewicht) 7.2 (9.3) Kg
 • Afwerking: Meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires: Aansluitkabels (RCA), Externe voeding 230 > 24V. AC/ 500 mA, Stofkap van volledig transparant (helder) acryl, Handleiding , Inbouwmal voor element, Gewichtje voor dwarskrachtcompensatie, 1 x extra contragewicht voor toonarm

 • Kurk/rubber mat
 • Gewicht
 • Element (Audio-Technica VM540ML)